Az igazi Pán Péter egy 14 éves mexikói fiú volt, aki nem volt hajlandó felnőni

Egy 14 éves mexikói fiú olyannyira rettegett a felnőtté válástól, hogy komoly tüneteket produkált, az orvosok pedig egy újfajta félelmet, a geraszkofóbiát diagnosztizáltak – hála neki.

A kisfiú akkor kezdett el rettegni, amikor az egyik biológia órán a növekedéshez szükséges tápanyagokról tanultak. Ekkor határozta el, hogy mindenképpen elkerüli a növekedést, s ha ehhez az kell, hogy nem eszik, akkor nem eszik többé. A fiú 12 kilót fogyott, és mivel a mutálástól is rettegett, ezért igyekezett a hangját a gyerekek által használt tartományban tartani. Ha bárki is a majdani felnőtt életéről, vagy akár csak a növekedésről ejtett szót a társaságában, a fiú sírni kezdett és rettenetesen szorongott.

Az orvosok a fiú félelmének gyökereit a gyerekkorában próbálták megkeresni:  5 éves korában szeparációs szorongásban szenvedett, és csak 12 éves korában bírt beszélni arról, hogy hatéves korától kezdve molesztálták.

A kamaszfiú kezelését 14 éves korában megkezdték, de a szülők viselkedése nagyban hátráltatta azt. Az édesanya ugyanis úgy bánt fiával, mintha az még kisfiú lenne, az apa meg csak idegesítőnek találta ezt az egész hercehurcát. A pszichológusok ennek ellenére mindent megtettek a fiú gyógyulása érdekében, aki a terápia mellett kapott gyógyszert is.

Azt sajnos nem tudni, mi van most vele, csak remélni tudjuk, hogy további javulás állt be az állapotában.

Forrás: Knowledgenuts