4,5 millió forintot spórolt az anyuka, aki letiltotta a családot az összes higiéniai termékről

Egy 36 éves nő  egy év alatt 4,5 millió forintot spórolt azzal, hogy nem vásárolt tisztálkodószereket: fogkrémet, sampont, de még vécépapírt sem családjának.

Zoe Morrison jótékonysági üzletekből szerezte be, amire szüksége volt a családnak. Tisztálkodásra olcsó olívaszappant használtatott két gyermekével és férjével, a zöldségeket saját maga termelte meg, tolaettpapír helyett pedig maradt a víz és kendők. A végén olyan jól sikerült a spórolás, hogy a mindig is teljes idős anyaságra áhítozó Zoe otthagyhatta munkáját is.

imgID55609090.jpg-pwrt3

Zoe Morrison írt egy hosszú listát, hogy pontosan milyen dolgokat hagyott el és cserélt fel olcsóbbakra, és hogyan is jön ki az az évi 11.000 font. Olyanokat olvashatunk a listán, hogy a tisztításra kizárólag ecetet, citromlevet és sót használ, hogy az intim betéteket felcserélte menstruációs csészére, a sminket és a parfümöt teljesen száműzte az életéből, a könyvvásárlás helyett beíratta a gyerekeket a könyvtárba, az éves nyaralásokat ingyenes szabadtéri programokra cserélték, és fodrászhoz is csak évente egyszer vagy kétszer mennek el.

Zoe nagyon öntudatos biomamává vált, elszántan védi a környezetet, elutasítja a csomagolóanyagokat, nem eszik cukrot, nem fogyaszt alkoholt (ezzel egyébként nem keveset spórol is), szódabikarbónával mos fogat, ruhákat, játékokat is csak használtat vesz, de azért a vécépapír használatához visszatért.

Forrás: Dailymail, TheArgus