Egy évig nem használt sampont egy fiatal nő – Ilyen most a haja

A 28 éves Kayleigh Conway tavaly márciusban hagyta abba a sampon és a balzsam használatát. Azt mondja, most fényesebb, erősebb a haja, mint valaha volt.

Igen nagy szakadék tátong a tévéreklámok és a bőrgyógyászok véleménye között a sok tusfürdőről és samponról. Az orvosok nagy része  ugyanis szeretné felhívni a figyelmet a minden jót ígérő termékek hosszú összetevő-listájára, ahol sok olyan anyag található, ami szárítja a bőrt, és gyengíti természetes védekezőképességét – persze ezt már embere és bőre váltogatja, hogy mennyire.

Akadnak nők, akiknek kutya bajuk sincs a különböző kemikáliáktól, mások pedig kénytelen áttérni természetes anyagokból készült szappanokra ahhoz, hogy bőrük és hajuk egészséges legyen.

Kayleigh haja előtte

Kayleigh haja a kísérlet előtt

Kayleigh a másik végletet választotta, csak agyagot és ecetet használ, s bár nyolc hétig haja olyan zsíros volt, hogy ránézni sem volt jó, utána beindult a sokat emlegetett öntisztulás, haja pedig egészségesen ragyog. Tincsei, amiket korábban állandóan vasalnia kellett, könnyen formázhatóvá váltak, dúsabbak és gyorsabban is nőnek. A lány négynaponta mossa meg a haját agyag és ecet keverékével, aztán simán megszárítja, és kész is van. Azt mondja, rengeteg pénzt megspórolt az egy év alatt.

3115C97100000578-3441982-image-a-9_1455189652978

Kayleigh haja egy évvel a sampon elhagyása után

Forrás: Dailymail