676.000 forint: Ennyibe kerül ma megverni egy nőt Magyarországon

Balogh József  2013-ban, fia esküvője után ittas állapotban hazaért, és olyan súlyosan megverte élettársát – többek között a terasz korlátjához csapkodta annak fejét – , hogy a verés nyomai egyértelműen látszottak az asszonyon, csontjai is eltörtek. Akkor azt hazudták, hogy a nő átesett a család vak kutyáján, és ezért néz így ki. Később a férfi, aki ellen eljárás indult,  elismerte, hogy legalább kétszer arcon ütötte feleségét. A perben most hoztak elsőfokú ítéletet, a férfi megússza pénzbüntetéssel –  nevetgélve távozott a bíróságról.

Elsőfokon összesen 420 ezer forint pénzbüntetést és 256 ezer forintos bűnügyi költséget kell megfizetnie Baloghnak testi sértésért – aki jó példával jár elő, hiszen ő  Fülöpháza polgármestere is. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett a kecskeméti Járásbíróságnál, indulatkezelési terápiára köteleznék a férfit, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre, hiszen Terike, az élettárs orra és jobb oldali járomcsontja többszörösen eltörött, gyógyulása 4-6 héten át tartott, az orvos vizsgálat pedig több régebbi sérülés nyomait is megtalálta.

Balogh első felesége, Marika azt nyilatkozta, hogy férje rendszeresen verte őt, végül ezért is vált el tőle. Volt, hogy egy tejeskannával, volt hogy a zsírkeverővel verte véresre, de Marika szerint az is előfordult, hogy egy disznóvágáson a gázpörkölőt fordította felé. A nőnek többször tört csontja, de hazudnia kellett az orvosoknak, mert férje azzal fenyegette, hogy ha kitálal, agyonüti.

A legszörnyűbb az egészben az, hogy a polgármester felesége, bár az incidens után egy időre elhagyta a házat, idővel hazaköltözött

Visszavonta a rendőrségen tett vallomását, a bíróságon sem tanúskodott, sőt: Balogh-gal kézen fogva érkeztek a tárgyalásra. A pár egy tizenéves, rákbeteg gyermeket nevel – ezt enyhítő körülményként fogadta el a bírónő Balogh-gal szemben, ahogy azt is, hogy kifogástalan az életvitele (!), és végül beismerte tettét, így a felfüggesztett börtönbüntetés szükségtelen hátrányokat okozna neki. Az is nyilvánvaló, hogy a tét a férfi polgármesteri széke, erre ügyvédje külön felhívta a figyelmet.

Most akkor kit is védünk?

Mikor kezdünk végre hatékonyan kiállni a nőkért, a családon belüli erőszak ellen? Meddig számít normálisnak megverni az asszonyt részegen? Meddig számít normálisnak ezt jó magyar asszony módjára megbocsátani? Meddig kell a nőknek mindent eltűrniük? És hány ilyen esetre van szükség, hogy a törvényhozás végre változzon? Talán sztrájkolnunk kéne, egy nap, amikor senki sem takarít, senki sem főz, senki sem tűri el férje közeledését az ágyban, és senki sem viseli el a testi-lelki terrort, azaz a nők “nem teszik a dolgukat”. Minden héten tarthatnánk egy ilyet, a férfiak tegnapi ruhájukban ténferegnének, agressziójukat csak egymáson tölthetnék ki, ennék a bolti szendvicset, és azon elmélkednének, hová tart ez a világ.

A poén a végére:

Balogh József a 2006-os választási szórólapokon családjával, azaz akkor még Marikával közösen szerepelt, a szöveg szerint konzervatív emberként számára a család az egyik legfőbb érték.

Forrás: 24, Index, Balogh nevetgéléséről készült videó: 24