Sorra halnak éhen a szíriai gyerekek az Iszlám Állam miatt

Szíriában az ISIS harcai miatt a gyerekek nemcsak egyszerűen éheznek, hanem éhen is halnak, mert az étel ára az egekbe szökött, amit pedig fejadagként kapnak, édeskevés – írja a Daily Mail.

rafif

Rafif múlt hónapban halt meg az éhezés miatt

Akiket nem a bombák vagy a fegyveresek öltek meg, azok közül sokan egyszerűen éhen halnak a térségben. Dajr ez-Zaur városában például egy hónapban ki kéne jönni egy csomag spagetti, két háromszög sajt, 200 gramm margarin, 10 dkg cukor és két zacskó szárított narancs elfogyasztásával.

312D5B8E00000578-3445866-image-a-6_1455527326637

1 havi fejadag étel

Aki ennél többet szeretne enni, az vadászhat macskát, kutyát, vagy vegyen magának a boltban, ahol a kenyér, a hús, vagy az olaj százszorosába kerül a normális árnak – egy kiló rizsért átszámítva most 22.000 forintot kérnek.

Az ötéves Othman a támadások előtt, és most

Az ötéves Othman a támadások előtt, és most

Így aztán a gyerekek legyengülnek, hasuk felpuffad, az éhezéstől megy a hasuk, így amelyikük nem erősebb a többinél, az meghal. Azok is, akik még csecsemők, és szopnának, de az anyának az éhezés miatt nincs teje, és azok is, akik még az anyaméhben vannak, de nem jutnak táplálékhoz az anyai szervezeten át.

szirgyerek

Akab 12 hetesen halt éhen, anyja azóta egyáltalán nem eszik, bezárkózott, és magát hibáztatja, mert nem volt teje

Egyes családokban pedig a gyerekeket egyfajta árucikknek használják annak érdekében, hogy ők maguk élelemhez jussanak ezért prostitúcióra kényszerítik a lányokat, a fiúkat pedig eladják munkásnak.

Forrás: TheGuardian, Dailymail