Tényleg ilyen könnyű elrabolni minket?

Csak akciófilmekben fordul elő, hogy a főhősnőt elrabolják a kietlen parkolóban a kocsija mellől. Vagy nem? Te mennyire vagy óvatos, odafigyelsz arra, hogy amikor beszállsz az autódba, nem leselkedik-e veszély rád?

Természetesen senkit sem biztatunk arra, hogy legyen paranoiás, és nap mint nap rettegjen attól, hogy történik-e vele valami. Ez a videó inkább amolyan vészhelyzet esetére eltárolandó információ, hogy ne érezd úgy, nem tudod, mit kéne tenned egy ilyen helyzetben. A videóban először megmutatják, milyen könnyű elrabolni valakit, majd utána azt, hogyan akadályozhatjuk ezt meg.

Tehát, ha kijössz a boltból, suliból, edzésről, tartásod legyen egyenes, és határozottságot, céltudatosságot sugárzó, szemeiddel pásztázd a terepet. Nézd meg, nincs-e valaki az autód körül, sőt, nem ül-e benne valaki. Ha valaki követni próbál,  nézz nyugodtan rá határozottan, miközben az autód felé tartasz. Ha valaki az autódnál áll és idegen, és nem mozdul onnan, menj vissza az épületbe és keress valakit aki kikísér a kocsihoz – ne a 150 centis barátnőd legyen az.

A kocsikulcsot ne keresgéld sokáig, legyen a kezedben, és ha van valami önvédelmi eszközöd – egyébként a kulccsal szép nagyot lehet ütni is – akkor azt szedd elő. Ha nincs, akkor az erősebbik kezed legyen szabad – ne abba fogd a szatyrot -, hogy ha kell, tudj ütni, rúgni. Miután beültél az autóba – amit ugye előre lecsekkoltál – indíts és gyorsan haladj tovább, és ne viselkedj úgy, mint a C kategóriás akciófilmekben – beszólni, sikítani és hisztizni csak később ér.