Beverte a tanár a gyerek orrát, majd ezután a szülők kértek bocsánatot

Nagyon érdekes dolog történt a szentendrei Ferences Gimnáziumban. A többek által szadistának tartott tornatanár megütött egy nyolcadikos gyereket, akinek orra erősen vérezni kezdett – ahogy szaladt a mosdóba, vércseppek mutatták az útját. A tanárt kirúgták, de nem indult ellene eljárás, és még a szülők kértek bocsánatot. Hogy van ez?

Kép forrása: Ferencesgimnazium.hu

Kép forrása: Ferencesgimnazium.hu

A jónevű iskolába nem lehet könnyű bekerülni, mert a megtámadott fiú szülei azzal az indokkal nem tettek feljelentést a rendőrségen, hogy így is örülnek, hogy abba az iskolába járhat a fiuk. Az erőszakos tanár korábban is bántalmazott gyerekeket, egyikükhöz például hozzávágta a kulcscsomóját, és a diák arca megsérült, de akkor sem tettek feljelentést. A betört orrú fiú esetében a szülők nemcsak a rendőrségi feljelentést és az orvosi vizsgálatot mulasztották el, de még csak panaszra sem mentek az igazgatóhoz, és még ők kértek elnézést fiuk helytelen viselkedése miatt.

A szentendrei ferences Gimnázium honlapján található szöveg új értelmet nyer a testnevelőtanár viselkedése után:

Pax et bonum”. Így kezdte prédikációit, és így köszöntötte vendégeit Szent Ferenc. “Békét és jóakaratot”, “Békét és áldást!”
Mi is így fogadjuk az iskolánkba érkezőket, ez a mondat hatja át az oktató, nevelő munkánkat. Mit is jelent ez valójában?
Egy olyan tanári közösséget, ahol ferences rendi szerzetesek és világi tanárok ugyanazt vallják: “testvéri élet”. Olyan diákcsoportokat, ahol mindenki igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani, de segítik a lemaradókat, és a “jó tanulás” a példakép.
Célunk a keresztény értékekre építve hívő, művelt, embertársai felé forduló, felelős polgárok kinevelése. Ehhez kívánunk minden segítséget megadni.”

Forrás: Index, Ferencesgimnazium