A tökéletes férfi 19 alakváltozata

Vajon létezik olyan, hogy tökéletes férfi? A Photoshopnak hála a válasz az, hogy igen. Összesen 19-et alkottak belőle.

Ahány ország, annyi szokás: így van ez a szépség terén is. Egy angol gyógyszeripari cég, a Superdrug Online Doctors felkérésére készült el az a fotóprojekt, amely 19 ország férfiideálját mutatja be egy Photoshoppal felturbózott arccal és testtel.

1

Az eredeti, Photoshop nélküli férfi – rajta keresztül mutatták be a különböző országokban dolgozó grafikusok, hogy mi náluk az elfogadott férfi szépségideál

Kár, hogy a magyar ideális férfi nincs közöttük, de legalább két szomszédos ország, Horvátország és Szerbia ideális férfialakjait sikerült felfedeznünk a 19 fotó között.

16

A képek alapján úgy tűnik, hogy a szerbek inkább a tetovált, kissé telt férfitestet, a horvátok viszont a soványabb, de természetes külsejű férfiakat kedvelik.

7

Több országban viszont a reklámokban idealizált, agyongyúrt férfitest köszön vissza, mint például az USA-ban.

5

Míg számos országban még mindig a természetes vonások viszik el a pálmát, például Ausztráliában.

3

Pontosan erre a dologra akarták felhívni az emberek figyelmét, miszerint a férfiak – csakúgy, mint a nők – nagyon is adnak a külsejükre, és ugyanúgy hatással van rájuk az a rengeteg, reklámok által idealizált tökéletes külső, ami egyáltalán nem egyezik a valósággal.

2Oroszország

A hús-vér emberek valóban mások, mint azok a tökéletes férfialakok, amiket a projektben résztvevő 19 országban bemutattak a helyi grafikusok.

4

A projektet vezető angol cég csupán annyit mondott a különböző országokban dolgozó grafikusoknak, hogy a mutassák be a náluk elfogadott férfi szépségideált.

6

8

9

10

11

12

13

14

15

17

18

19

20

Korábban már készült egy ehhez hasonló projekt, akkor a női szépségideált photoshopolták meg rendesen a világ grafikusai. Ezek a képek itt láthatóak.

Nektek melyik fotó jön be? :)

Forrás: Huffingtonpost.it | onlinedoctor.superdrug.com

O. M.