A vegetáriánius életmódnak eredetileg köze sem volt az állatok jogaihoz, valami emberihez azonban annál inkább

Manapság azon emberek nagy része, akik nem fogyasztanak húst, az állatok védelme érdekében mondanak le finom falatokról. Hitük szerint az állatoknak joguk van élni, ám mi emberek lemészároljuk őket. Ezek után nagyon is érdekes, hogy a vegetarianizmusnak eredetileg az égvilágon semmi köze nem volt az állatok megmentéséhez. Azért találták ki, hogy megfékezzék az emberek bűnös, állati szexuális vágyait – ami a társadalom bukását is jelentheti –  és megtisztítsák a testet.

A vegetáriánus diétát egy úgynevezett Sylvester Graham tiszteletes találta ki, aki torkig volt hívei bűnös életmódjával. A pap kitalált egy húsmentes, ízmentes diétát annak érdekében, hogy segítsen az embereknek megfékezni bűnös szexuális vágyaikat – például rendszeres igényüket az önkielégítésre.

A híres Kellogg-család is a hívek közé tartozott – ez a két férfi volt az anti-maszturbációs harc két élharcosa –  így hamarosan megjelentek a piacon a ma már jól ismert műhúspogácsák és hotdogok, illetve egy információs füzetecske, ami a gyerekek figyelmét hívja fel arra, milyen káros hatásai lehetnek az önkielégítésnek a görnyedt testtartástól kezdve a társadalom teljes összeomlásáig.

Graham annyira hitt tanaiban, hogy piacra dobta a Graham kekszet és más élelmiszereket is, amik nem volt ízesek, nem voltak zsírosak, nem voltak állati eredetűek és bűnösök, és segítettek tisztának maradni minden értelemben. Azoknak is ajánlotta, akik házasok voltak ugyan, de a havi egy megengedhetőnek tartott összebújás mellett bűnös módon többre is vágytak.

Graham azon túl, hogy mániákusan üldözte a szexet, ajánlotta a tiszta víz fogyasztását,  a rendszeres testmozgást szabad levegőn, a helyes táplálkozást, sőt, a fehér liszt helyett a teljes kiőrlésűt – tehát egy csomó valóban egészséges dolgot.

Graham a húst azért tartotta fontosnak elhagyni az étrendből, hogy a bibiliai értelemben vett hústestet megfékezzük.

Graham 1851-es halála után hívei tovább munkálkodtak, így megjelent a piacon a sokféle húspótló készítmény, a tofu, a szeitán, az 1800-as évek végére pedig megalakultak az első vegetáriánus éttermek is.

Hol van ez attól a mai ideától, miszerint egészségesebbek lehetünk, ha nem eszünk húst – a dietetikusok és az orvosok nagy része ezt azóta is ott cáfolja, ahol tudja – és ne öljünk meg cuki kis állatokat?

Forrás: Knowledgenuts