Videó: A kórházi ágyon énekelte ki magából a megalázottságot egy lány, akit a barátja halálra akart verni

Néha egy bátor nő is elég ahhoz, hogy változást indítson el – főleg, ha pontosan tudja, miről beszél – illetve énekel. Darrian Amaker megrázó videóban dalol arról, mi történt vele, és arról, hogy a durva erőszakoskodás hogyan veszi el az áldozatoktól a nevetést, az örömöt és a méltóságot.

A fotósként, énekesnőként, íróként dolgozó Darrian épphogy megúszta élve a bántalmazást. “Szerelme” ugyanis majdnem halálra verte a lányt, akinek azonban sikerült elmenekülnie. Négy napon át volt kórházban, és csak azon gondolkodott, hogy miért történt ez vele. Végül feljelentette volt barátját. A lány a kórházban megkérdezte az orvosát, hogy miért látja másmilyennek a saját arcát, talán ez a bántalmazás pszichológiai következménye? A doktor elmondta neki, hogy ez nem pszichológia: szinte minden csontja zúzódást szenvedett, arcát pedig azért látja másnak, mert több centivel szélesebb a verés miatt.

Kép forrása: Jist

Kép forrása: Jist

Darrian üzenetében kitért arra is, hogy a családon belüli erőszak meglepően közel van, nemcsak másokkal történik egy távoli világban.

“Érinti azokat, akiket szeretünk, a boldog embereket, akik énekelnek, akik szeretnek. Muszáj, hogy kedvesebbek, jobbak és erősebbek legyünk. Mi, akik szeretünk, nem tolerálhatjuk a bántalmazást. Muszáj, hogy lehetővé, könnyűvé tegyük, előremozdítsuk az életet… Nem szoktam magamról videófelvételt készíteni, de ez volt az egyetlen dolog, amit a kórházban tenni akartam. Fontosnak éreztem, egy apró győzelemnek, hogy tehetek valamit, hogy megmenthetek valamit hajótörött szívemből.”

Forrás: Huffingtonpost, Facebook