A diáklány, aki egy nagyítóval és egy lándzsával élt túl 19 napot egy lakatlan szigeten

Előzetes képzés nélkül vágott bele önkéntes száműzetésébe egy japán lány, Reikko Hori, amikor letetette magát egy lakatlan indonéz szigeten kalandozás céljából.

Reikko-Hori-castaway4-600x352

A japán diáklány magányos típusnak tartja magát, ezért nem félt a vállalkozástól, szeretett volna az ösztöneire hagyatkozni. Az utazását megszervező cégnél ez volt az első eset, hogy ilyen megbízást kaptak, ezért nagyon aggódtak a lány miatt. Negyven percre tőle szakképzett segítőket táboroztattak, de végül 19 nap múlt el anélkül, hogy bármi nagyobb baj történt volna.

Reikko-Hori-castaway2-600x338

A lánynál csak egy lándzsa, és egy nagyító volt, a földön aludt, nem épített magának semmiféle menedékhelyet, ahová  az eső elől behúzódhatott volna, ezért a kaland során meg is fázott. Úgy tűnt, a lány nemhogy nem tud, de nem is akar magának semmiféle menedéket építeni – nem félt sem az állatoktól, sem az időjárás viszontagságaitól  – egyszerűen csak a homokban akart aludni anélkül, hogy bármiről is gondoskodna.

Reikko-Hori-castaway5-600x338

A szervező cég emberei az első nap vele voltak, de a lány elutasította a segítségüket. Reikko Horinak az első napokban nem volt elég ennivalója, innivalója, de aztán feltalálta magát: sikerült kókuszdiókat találnia, és feltörni őket kövekkel, illetve megtanult halakat fogni, tüzet gyújtani – egészen tehetséges túlélő vált belőle.

Reikko-Hori-castaway-600x338

Végül, mikor megkérdezték tőle, hogy érezte magát a 19 nap alatt teljesen egyedül, magára hagyatva a szigeten, azt nyilatkozta, hogy annyira magányos volt, hogy megtanulta értékelni az emberek társaságát.

Tekintve, hogy Japánban rengeteg antiszociális fiatal él, lehet, hogy ez az önkéntes hajótöröttes játék akár terápiának is beválna.

Forrás: Odditycentral