A férfi, aki otthagyta az általános iskolát, és milliárdos lett

A két tény között természetesen nincs összefüggés, csupán érdekes, hogy a ma huszonéves vállalkozó egykor mennyit kínlódott a tanulással a suliban – miközben nyilvánvalóan nem volt buta -, hiszen mára elismert vállalkozó, aki kemény munkával szerezte meg vagyonát.

Jordan Daykin-nek annyira elege lett abból, hogy minden számonkérésnél extrém ideges lesz, illetve abból, hogy osztálytársai gúnyolják, hogy 13 évesen elment magántanulónak.

“Az iskolában megőrjítettem a tanáraimat, mert igaz, hogy tanultam, de a számonkéréseknél annyira lefagytam, hogy állandóan megbuktam.” – emlékezett vissza általános iskolai küszködésére az ifjú milliárdos.

Gripit130116036

Tinédzserkorában a nagyszüleinél lakott, amikor egy függöny rögzítésekor feltűnt a fiúnak, mennyire nincs a piacon olyan termék, ami segítene dolgokat felrögzíteni a falra, a mennyezetre, akárhová. Jordan feltalált egy saját rögzítőrendszert, elnevezte GripIt-nek, szabadalmaztatta, megreklámozta, a BBC2 csatorna fiatal vállalkozókat bemutató tévéadásában anyagi támogatást is nyert, és befutott.

Jordan és a nagypapája

Jordan és a nagypapája

A rögzítőrendszer már az első évben ötszáz bolttól kapott megrendelést, terméke azóta háromezer helyen kapható, Jordan 32 országba exportál. A cége 10 millió fontot ér, amit Jordan jól visel, de nagypapája, aki már 82 éves, még mindig meghatódik az unokája óriási sikerén.

“A nagypapám 82 éves. Teljesen kiakadt ettől a sikertől. Amikor a rólam készülő dokumentumfilmben valaki megemlítette neki, hogy a cég tízmillió fontot ér, elsírta magát. Minden nap beugrom hozzá, elmesélem neki, mi történik éppen, és látom, hogy felragyog az arca. Valamikor biztosan nem gondolta volna, hogy iskolai végzettség nélkül is lehet jövőm. Pedig lehet. Aki keményen dolgozik, eléri a célját. Nekem sem hullott az ölembe semmi. Megdolgoztam mindenért” – mesélte Jordan.

Forrás: Mirror

via Szeretlekmagyarorszag.hu