Az egyetlen dokumentált eset, amikor pap ölt meg apácát

Az egyetlen dokumentált olyan eset, amikor egy katolikus pap bizonyítottan megölt egy apácát, és ez a hír nyilvánosságot is kapott, az Margaret Ann Pahl és Gerald Robinson pap esete volt még az 1980-as években.

A pap brutálisan meggyilkolta az apácát, akivel együtt dolgoztak az ohiói Mercy kórházban. A gyilkossága kórház  kápolnájában történt húsvét napján. A 71 éves nőt előbb egy lepellel letakarta, majd kilenc, kereszt alakot formázó késszúrással ölte meg, de fojtogatásra utaló jeleket is találtak. A gonosz tettre egy darabig nem derült fény, így vezethette le a kápolna vezetőjeként dolgozó Robinson az apáca temetését is.

pap_apaca

A meggyilkolt apáca, Margaret Ann Pahl és Gerald Robinson

Két héttel a gyilkosság után azonban a rendőrök egy gyanús kést találtak a pap asztalán, és a a rendőrőrsön fel is tettek a papnak néhány keresztkérdést, ám a kihallgatást Robinson egyik felettese félbeszakította, így a férfit nem ítélték el.

Több, mint húsz évvel később azonban a rendőrök kaptak egy levelet, amiben Robinson atyát vádolták több nő molesztálásával és sátánista rituálék levezénylésével. Miután 2006-ban újra nyitották az ügy aktáit, és exhumálták az apáca testét, a sebeket összehasonlították a pap késével –  ekkor már elég bizonyíték volt a kezükben, hogy a bíróság elé állítsák a férfit.

justice23n-9-web

Robinson a bíróságon

Robinson 15 éves börtönbüntetést kapott, de papi hivatása alól nem mentették fel – igaz, az egyházból kizárták. A férfi a börtönben halt meg 76 évesen két évvel ezelőtt – ha élne, már szabad lenne.

Forrás: Knowledgenuts, NYDailyNews