Félős menhelyi kutyáknak olvasnak meséket a gyerekek

Mind a gyerekeknek, mind a kutyáknak a hasznára válik az az olvasási program, amit egy amerikai menhely kezdeményezett.

A 6 és 15 év közötti gyerekek rendszeresen bejárnak a menhelyre, hogy mesét olvassanak a bent élő kutyáknak. A menhely üzemeltetői abból a célból hozták létre ezt a kezdeményezést, hogy beszoktassák a kutyákat a családi környezetbe, ha majd állandó otthonra találnak a kutyák.

k1

A Missouri államában létrejött program először egy 10 órás előképzésben részesíti a gyerekeket, csak ezután mehetnek be a kennelekhez, és a kennel előtt ülve, egy átlátszó fal mögött olvassák a meséket.

“Azok a kutyák kerültek a programunkba, akik egyébként tartanak az emberektől és nagyon félénkek” – meséli Jo Klepacki, a projekt vezetője. “Szerencsés esetben a kutya érdeklődést mutat a gyerekek felé, a gyerekek pedig ilyenkor bedobnak nekik egy kis nyalánkságot.”

k2

“A meseolvasás is egy eszköz arra, hogy a kutyák megszokják az emberek jelenlétét. Ezáltal könnyebben beilleszkednek majd az új közegbe, ha gazdit találunk nekik. A gyerekek olvasási készsége is rengeteget fejlődik, ha rendszeresen olvasnak nálunk a menhelyen.”

k3

“A kutyákat valóban megnyugtatja, mikor hallják, hogy a gyerekek hozzájuk beszélnek. Csodálatos eredményeket értünk el velük velük.”

Itt egy videót is láthatsz arról, hogyan olvasnak a gyerekek a kutyáknak:

Forrás: Boredpanda

O. M.