Lady Gaga ezzel a gyönyörű dallal állt ki a nők bántalmazása ellen

Az amerikai alelnök, Joe Biden vezette fel Lady Gaga zongorán kísért dalát, és az alkalmat megragadva az amerikai politikus is kifejezte véleményét a nőket ért erőszakról és bántalmazásról.

“Meg kell változtatnunk azt a kultúrát, mikor a nők azt kérdezik: MIT CSINÁLTAM ROSSZUL? A válasz az, hogy SEMMIT SEM CSINÁLTAK ROSSZUL!” – mondta Joe Biden.

A közönség soraiban ülve rengeteg sztár megkönnyezte Lady Gaga szívhez szóló dalát. Majd mikor a dal végén számos erőszakot szenvedett nő jelent meg a színpadon, akkor már mindenki állva tapsolt nekik és Lady Gagának. Láthatóan senkit sem hagyott hidegen a téma. Az Oscar-díjátadó ünnepség valódi sztárjai azok a bátor nők voltak, akik ki mertek állni a színpadra, és a jobb karjukra írt szavakkal – mint pl. “Túlélő vagyok”, “Nem a te hibád” vagy “Velem is megtörtént” – felszólaltak a nők bántalmazása ellen.

A “Til It Happens To You” (Amíg nem veled történik meg) című dalt a 29 éves Lady Gaga Diane Warren-nel közösen szerezte, a dal egy dokumentumfilm (“The Hunting Ground” – Vadászterület) betétdalának íródott, melynek témája egy amerikai egyetem campusán elkövetett, többszörös nemi erőszak. A dalt az idén Oscar-díjra jelölték, de Lady Gagának nem ezért volt már régóta szívügye a film érzékeny témája.

Kevesen tudják, de az énekesnő maga is érintett a családon belüli erőszak témában. Lady Gaga tavaly decemberben nyilatkozott arról először, hogy tinédzserkorában megerőszakolták. A nagynénjét pedig egyetemista korában zaklatták szexuálisan – ő olyannyira nem tudta feldolgozni a vele történteket, hogy súlyosan megbetegedett és nem sokkal később meg is halt. Erről így nyilatkozott:

“Köszönetem szeretném kifejezni mindazoknak, akik segítettek abban, hogy létre jöhessen ez a dal. Nem csak az én számomra, de az egész családom számára rendkívül fontos ügyről van szó. Édesapám nővérét szexuálisan zaklatták, mikor egyetemista volt, és ezután annyira kikészült lelkileg, hogy lupuszban betegedett meg, ami később a halálát is okozta. Apám 16 éves volt, mikor a nővérét szexuális zaklatások érték. Mind apámat, mind az egész családunkat rettenetesen megviselte mindaz, ami a nagynénémmel történt. Ez a dal rengeteget jelent nekem és a szüleimnek.”

Az Oscar-díjátadó ünnepség előtt Lady Gaga a Twitteren közölte, hogy kolléganőjére, Keshára fog gondolni, akinek jelenleg Dr. Luke, DJ és producer ellen tárgyalják az ügyét a bíróságon szexuális zaklatás vádjával.

Forrás: Huffingtonpost.com

O. M.