Utolsó segélyhívását próbálta leadni – ebben a pózban mumifikálódott egy hajós

A Fülöp-szigeteknél sodródó yacht borzasztó meglepetést rejtett: egy 59 éves német kalandor, Manfred Fritz Bajorat mumifikálódott holttestét.

A testet olyan pózban találták meg, mintha utolsó segélyhívó üzenetét adta volna le, mielőtt lehanyatlott a keze. A száraz óceáni szél, a sós levegő és a meleg mumifikálták a holttestet, amiről egyelőre azt sem tudni, mennyi ideje van ilyen állapotban.  Dr. Mark Benecke kriminológus szerint a pozíció, amelyben ült, arra utal, hogy a férfi halála váratlan volt, talán szívroham vitte el.

31AED85700000578-0-image-a-1_1456734300056

Az 59 éves Manfred Fritz Bajorat az asztalra borulva feküdt, közvetlenül a rádió mellett. Ráakadtak a búcsúlevelére is, amit szimbolikus jelleggel elhunyt feleségének írt – számolt be a Daily Mail.

“Harminc évig haladtunk ugyanazon az úton. Aztán a démonok hatalma erősebb lett, mint az élni akarásod. Elmentél. Találjon békére a lelked. A te Manfrédod” – üzente meg a férfi a feleségének.

Manfred Fritz Bajorat házasságának 2008-ban lett vége. Felesége, Claudia két évvel később rákban vesztette életét.

mumia

A férfi 20 évig járta a világot a Sayo nevű jachttal, miközben több mint félmillió tengeri mérföldet tett meg

A gazdátlanul hánykolódó yachtot  két helyi halász találta meg. Az utastér egy része vízben volt, fényképalbumok, ruhák, konzervek hevertek szerteszét, ám fegyvert nem találtak. A rendőrség most megpróbálja rekonstruálni az útvonalát, illetve kikérdezni azokat az embereket, akik utoljára beszélhettek vele.  A lánya állítólag egy áruszállító hajón dolgozik kapitányként.

Forrás: Dailymail