Puha bőr, barna haj, kifejező arc, és még érzései is vannak – Ő itt Nadin, a robot

Nadine a testbeszéd és a mimika alapján képes felismerni és megérteni a körülötte lévő emberek érzéseit, s ő maga is képes érzelmeket kifejezni. Szeret beszélgetni, haja barna, bőre puha, s egy nap személyi asszisztensként vagy idősgondozóként építhet karriert.

robot3_3537223b

Nadine és Nadia Thalmann

A szingapúri tudósok által megalkotott 170 cm magas robot Nadine fejlesztője, Nadia Thalmann vonásait viseli. A robot olyan szoftvert kapott, ami nemcsak fogadja és kifejezi az érzelmeket, de tárolja is őket, tehát Nadine képes előzőleg történt beszélgetésekre, történésekre visszaemlékezni, történeteket mesélni, sőt, játszani is. Nadine az emberek testbeszédét illetve arckifejezését figyeli, ebből tudja megállapítani, hogy a környezetében lévők milyen hangulatban, lelkiállapotban vannak.

Thalmann és csapata olyan emocionális robotokon is dolgozik, amelyek gyerekek játszótársaivá lehetnek. Igaz, a projekt még a korai fejlesztési fázisban van, de a tervek egészen lenyűgözőek. A robot gyerek ugyanis  a tervek szerint képes lesz kérdésekre válaszolni, érzelmeket kifejezni és felismerni az embereket. Emellett felügyeli is az egyedül maradt gyermekeket, értesíti a szülőket vagy a dadát, ha valami probléma merül fel – olvasható a hirado.hu-n. Thalmann elmondta, a robot gyereket úgy szeretnék beprogramozni, hogy több nyelven beszélhessen, ezáltal oktatóként is segítheti az apróságokat.

Forrás: Telegraph | Hirado.hu