Melania Trump az első olyan first lady, aki egy volt szocialista országból származik és akiről fotók készültek ruha nélkül

Még csak 10 éve amerikai állampolgár, de nemsokára az első olyan first lady is lehet a szlovén származású Melania Trumpból, akiről aktfotók készültek és egy volt szocialista országból származik.

Eredeti nevén Melanija Knavs-nak hívták Melaniát, aki később egy németes hangzású nevet, a Melania Knauss-t vette föl, még mielőtt Melania Trump lett volna belőle.

mt_kettos

Tulajdonképpen bármelyik volt szocialista országból származhatna a potenciális first lady, hiszen ugyanolyan gyerekkora volt, mint például a legtöbb negyvenes magyar nőnek. Melania 10 éves koráig egy panellakásban élt családjával, és talán még legvadabb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer nagyon közel áll majd ahhoz, hogy Amerika first lady-je lehessen belőle.

1984-ben a Knavs-család a mai Szlovénia területén lévő Sevnica városa közelében épített magának kertes házat, és Melania szülei azóta is ott élnek.

Melania a nővérével, Ines-szel együtt rengeteg gyerekeknek rendezett modellversenyen vett részt. Édesanyja, Amalija sorra varrta nekik a ruhákat, amikhez munkahelyéről, a helyi ruhagyárból hozta haza az anyagot. Viktor Knavs, Melania édesapja tagja volt a kommunista pártnak, ami persze az egész család hasznára vált akkoriban.

mt_kettos2

Fotó: Stane Jerko

Még csak 16 éves volt Melania, mikor felfedezték, és 17 évesen már Milánóban, majd Párizsban dolgozott modellként. Eleinte még építésznek készült, el is kezdte az egyetemet Ljubljanában, de végül eldöntötte, hogy inkább a modellkedésre koncentrál, hiszen világéletében modell szeretett volna lenni. 22 évesen még az osztrák Forma-1-es világbajnok, Niki Lauda légitársaságának készített reklámfilmet, ami kapcsán így nyilatkozott róla az akkori ügynöke Bécsben:

“1992-ben 22 éves volt Melania, 176,5 cm magas, és 55 kg. Nem volt egy feltűnő személyiség, az viszont látszott rajta, hogy nem nagyon van esélye arra, hogy modellként csináljon karriert magának. Egy kedves lány volt, de semmi esetre sem neveztem volna tudós típusnak.”

Egy Portorož-ban megrendezett modell-versenyen szerződtették le Melaniát, aki Bécsen keresztül végül kijutott Milánóba.

mt_kettos3

Fotó: Stane Jerko

Érdekes még megemlíteni, hogy rövid modell-karrierjének köszönhetően Melania folyékonyan beszél franciául és németül, valamint származásának köszönhetően szlovénül és szerbül, és persze angolul, hiszen már 20 éve az USA-ban él. Több neves magazin címlapján szerepelt már, és több aktfotók is készült róla, ami ismert férfimagazinokban jelent meg annak idején.

1998-ban ismerkedett meg mai férjével, Donald Trumppal, aki a New York-i Fashion Week egyik rendezvényén vett részt aktuális barátnőjének a társaságában. Hét évvel később házasodtak meg, majd 2006-ban megszületett közös fiúk, Barren William, akinek állítólag a mai napig nincs bébiszittere, a hagyományokhoz híven Melania édesanyja szokott rá vigyázni, ha kell. Épp ennek köszönhető, hogy Barren William kétnyelvű gyermekként nevelkedik, és a nagyszüleivel szlovénül beszél. A hamarosan 10. születésnapját ünneplő kisfiú már az 5. gyermeke Donald Trumpnak, a harmadik feleségétől.

mt10

Fotó: Stane Jerko

Donald Trump már korábban is szeretett volna indulni az amerikai elnökválasztásokon, és 17 éve, mikor még friss volt a kapcsolata Melaniával, a New York Times készített velük egy interjút. Melaniától azt is megkérdezték, hogy mi lenne, ha végül megválasztanák Donald Trumpot az USA következő elnökének. Melania erre így válaszolt:

“Hagyományos first lady lennék, mint amilyen Betty Ford vagy Jackie Kennedy is volt. Támogatnám Donaldot.”

A novemberi választások során persze ez is eldől majd.

Forrás és még több fotó: Daily Mail

O. M.