Ahol az érintés főbűnnek számít, és a jó viselettel fel lehet kelteni az űrben lakó idegenek figyelmét – Öt elmebeteg szekta

A szekta a latin “sequi” kifejezésből származik, azt jelenti: követni. Szektának egy összetartó csoportot nevezünk, amelynek tagjai hitetlenkedés és kérdés nélkül elhiszik vezetőik szavát, és engedelmeskednek azok akaratának. Az elvakult szekták nagyon veszélyesek, olykor a külvilágra is, de leginkább a tagokra, akik az istentől vagy a vezetőktől való félelmükben bármire képesek.

Sátán egy nő, és itt a világvége

A Yahweh háza szekta vezére egészen elképesztő tanokat hirdet – nem nehéz rájönni, hogy sanyarú gyerekkora lehetett. Buffalo Bill Hawkins meg van róla győződve, hogy Sátán egy nő, aki persze markában tartja az egész politikai világot, s ő maga jelöli ki a vezéreket. Hawkins nagyszerű jós is, 2001 közepére azt jövendölte, hogy az emberiség 80 százaléka belehal egy nukleáris háborúba, ami után 1000 napig nem fog esni az eső. Hát, tévedett. Ahogy azóta folyamatosan, de híveit is egymás után tartóztatják le, mert egyik bűncselekményt követik el a másik után.

Hawkins nem véletlenül van rabrhában (Kép: Hawkingshouseofyahweh.com)

Hawkins nem véletlenül van rabruhában, 2008-ban bigámiáért vitték be

A Család tagjainak mindent szabad

David Brandt Berg 1968-ban alapította  Jézus-mozgalomra épülő  közösségét a kaliforniai Huntington Beachen. A gyülekezet ma is aktív, támogatotja a házasságtörő viszonyokat, a hívek gyermekeinek molesztálását – bár csak a 18. életévük után. A tagok flörtöléssel csábítanak be idegeneket egyházukba, amelynek annak idején a hírhedt tömeggyilkos, Charles Manson is tagja volt. A férfi Manson-család néven később saját közösséget alapított, itt már gyilkolni is szabad volt mindenkinek, de főleg Mansonnak. A szekta számlájára írható a híres filmrendező, Roman Polanski nyolc és fél hónapos terhes feleségének meggyilkolása is.

A Manson-család

A Manson-család

Szekta pedofiloknak

Az Isten gyermekei szekta alapelve szerint minden felnőtt nyugodtan megronthat gyerekeket, kényszeríthet prostitúcióra nőket, mert ehhez istentől kapott joga van. Nem nehéz kitalálni, hogy a hívők csapata pedofilok és stricik gyülekezetéből áll, akiknek egy jobbfajta börtönben  a rabok hamar elvennék a kedvüket az élettől. Ami érdekes, hogy River Phoenix ebben a szektában nőtt fel, csak aztán megszökött, s színészként dolgozott 23 éves koráig, amikor drogtúladagolásban elhunyt.

River-Phoenix

River Phoenix

Jim Jones saját híveit is megölte

Jones alapította meg a Népek Temploma szektát, majd 1977-ben saját városát, a Jonestownt is. A guyanai őserdőbe költöztetett egy csomó elvakult hívőt, óvodát, iskolát hozott létre a gyerekeknek, templomot és közösségi házat a híveknek. Eközben Jones Isten küldötteként mindenkitől megkövetelte, hogy atyának szólítsák, rendszeresen bántalmazott, erőszakolt meg nőket, gyerekeket, aki pedig ellenkezett, arra súlyos büntetés várt.

Jim Jones városának kapuja

Jim Jones városának kapuja

1978. november 18-án, amikor már többen elszöktek a szektától, és hírét vitték Jones viselt dolgainak, a férfi 900 embert vett rá, hogy ciánnal kevert narancslevet igyanak, ezzel tömeges öngyilkosságot követve el. Aki nem ivott, azt lelőtte. Szerencsére maga Jones is életét vesztette egy lövéstől.

Egy cikk az Isten gyermekei szektáról

Egy cikk az Isten gyermekei szektáról

Jönnek az ufók!

A Menny Kapuja szervezetet  Marschall Applewhite alapította, aki egy pszichiátriai kezelés során ismerkedett meg az akkor ápolónőként dolgozó Bonnie Nettlesttel, odaadó szektaalapító társával. Ezek ketten kitalálták, hogy a szex és az érintés fő bűnnek számít, a cél pedig az, hogy jó magaviseletükkel felkeltsék az űrben lakó idegen civilizáció figyelmét.

A kaliforniai hívők remegve várták a Halle-Bopp-üstökös érkezését, ami mögött minden bizonnyal az idegenek jönnek, hogy magukkal vigyék a híveket. A szörnyű tanok miatt 1997-ben 39-en vetettek véget önként az életüknek.

Marschall Applewhite a címlapon

Marschall Applewhite a címlapon

Így ismerheted fel a szektákat

Az öngyilkosságokat vagy gyilkosságokat elkerülendő néhány országban mára hivatalos “szektafigyelők” működnek, akik egyrészt figyelik a gyanús csoportosulásokat, másrészt kiadványokban figyelmeztetik az embereket a szekták veszélyeire. Ezek azonban, főleg akkor, ha a szeretetről mesélnek, és nem várnak el gyilkosságokat, vagy feltűnően drasztikus dolgokat, olykor nehezen különböztethetők meg egy egyszerű gyülekezettől.

Nem árt odafigyelni, ha olyan vallási csoport tagja vagyunk, amely nem hagy más utat a létezésre, szigorúan szabályozza a tagok életvitelét, beleértve azt, mit ehetnek, ihatnak, tehetnek, és mikor. Gyanús az a gyülekezet, ami istent csak az általa kijelölt módon teszi megközelíthetővé, ami pénzt, ajándékokat, felajánlásokat kér az istentiszteletekért vagy a közösségbe tartozásért cserébe, ami elveszi a tagok méltóságát, önbecsülését, sátánfattyaknak, bűnösöknek állítja be őket, akiknek természetesen csak egyetlen megigazulási lehetőségük létezik, amit maga a szekta szabályoz. További jel lehet, hogy a csoportot elhagyó személyt hitetlennek minősítik, és nem szabad rákérdezni, hogy tűnt el, vagy az olyan csoport, amely egyrészt nem fogad el kritikát, másrészt mindenkit, aki másfajta spirituális úton jár, más vallást gyakorol, vagy más vezetőt követ, azt hitetlennek minősít, kizár a Mennyek országából, és tiltja vagy nyíltan ellenzi a velük való kapcsolattartást.

Forrás: Listverse, TheRichest