Így látszik az arcunkon, ha sok cukrot, glutént eszünk és nem kellene annyi tejet innunk – Négy arc, négyféle üzenettel

A helytelen táplálkozás és az egészségtelen életmód bőrünkön látszik meg talán a legjobban. Vannak olyan élelmiszerek, amelyek gyorsítják arcunk öregedését, és addig is jellegzetes külsőt kölcsönöznek a bőrünknek, amit egy táplálkozástani szakember azonnal felismer.

1. Tejes Arc

tejes

A “tejes arc” azoknál alakul ki, akik érzékenyek a laktózra, vagy tejfehérje-allergiában szenvednek. A szemhéjak puffadtak, a szemek alatt sötét karikák és táskák ülnek, a bőr pattanásos, az áll dudoros. A kezeletlenül hagyott laktóz-intolerancia gyulladást okoz a szervezetben, ennek jelei látszanak ennyire az arcunkon.

2. Glutén Arc

gluten

Az enyhén duzzadt, fakó arc, az áll körüli, sötétebb árnyalatú pigmentációs foltok túl sok glutén fogyasztásáról árulkodnak. Még azoknál is kialakulhat, akik nem allergiások rá, a búzanemesítés miatt ugyanis a glutént alkotó két fehérje, a gliadin és a glutenin “agresszívebb” mint régen. Ha nem tudjuk eldönteni, glutén-érzékenyek vagyunk-e, látogassunk el háziorvosunkhoz, aki megadja a beutalókat és elirányít a tesztekre. A tavaszi fogyókúra idején is ki lehet próbálni, mi történik, ha minimalizáljuk a glutén-fogyasztásunkat.

3. Cukor Arc

sugar

A korán megjelenő ráncok, a vízszintes vonalak a homlokon, a megereszkedett a szem alatti rész, a  szürke vagy halvány fehér árnyalatú bőr arra utalhat, hogy túl sok cukrot eszünk. A magas glikémiás indexű ételek-italok hirtelen emelik meg a szervezet inzulin-szintjét, s ha ez sokáig fennáll, mert állandóan ilyen termékeket eszünk, akkor gyulladás léphet fel, a bélflóra is elveszítheti egyensúlyát, ami többek között pattanásokat eredményez. Mindenképpen jót tesz, ha kerüljük a fehér lisztből készült termékeket, a gyorsételeket, a finomított cukrot.

4. Borvirágos Arc

wine

Túl sok alkohol fogyasztása bőrpírt, szemek közti ráncokat, kitágult pórusokat, lankadt szemhéjakat, száraz bőrt eredményez. Az alkohol dehidratál, tehát nem véletlenül szárad ki a bőr, a szervezetet alaposan megterheli, különösen a májat, ami szintén rossz arcszínt eredményez. A megoldás egyszerű: ne igyunk annyi alkoholt, sőt: hetente egyszer kis mennyiség bőven elég lesz.

Forrás: Allforfashiondesign