Sokkoló videó a testképünkről, ami után mégis jobban fogod magad érezni

Mit látsz ezen a képen? Egy csomót? Mégsem az van ott, de ez a csomó tökéletesen kifejezi azt, hogyan érzik magukat azok, akiknek testképzavaruk van: kifacsarva.

Legyen szó arról, hogy túl soványak vagy túl kövérek – vagy a saját vagy pedig mások szemében, ennek a rövidfilmnek fontos üzenete van a számukra: legyenek elégedettek önmagukkal és fogadják el magukat olyannak, amilyenek!

Jody Steel tesfestészettel foglalkozik, és a videón végig őt, vagyis inkább a hasát lehet látni, ahogy egy óriási csomót fest a köldöke köré, míg végül úgy tűnik, hogy a dereka el is tűnik, csak a csomó marad a képen. Jody a Facebook-oldalára posztolta ki a rövid filmet, majd 24 órán belül több, mint 40 milióan lájkolták a felvételt, amivel a maga módján mindenki azonosulni tud.

Egy kommentelő így reagált a felvételre:

“Ez a film tökéletesen érzékelteti azt, ahogy emberek milliói érzik magukat, mert nap mint nap a saját testükkel kell megküzdeniük.”

Jody pedig ezt mesélte a videója kapcsán:

“Egyszer csak rájöttem, hogy a természet nem olyan alakkal áldott meg, mint amilyen például egy klasszikus Coca Cola-üveg. Nincs hosszú, vékony lábam, de ugyanakkor rájöttem arra is, hogy csak társadalmi nyomásra vágytam arra, hogy tökéletes legyen az alakom, és akkor egyszer csak felszabadultam ettől a társadalmi nyomástól. Te is szabadulj meg a démonoktól! Tanuld meg élvezni az életed! Igenis lehetsz te is egészséges és boldog egyszerre!”

Forrás: Huffington Post

O. M.