A fiú, aki százezreket spórolt azzal, hogy magának készített fogszabályzót mindössze 16 ezer forintból

Amos Dudley nem sokat mosolygott – nem azért, mert boldogtalan volt, hanem mert szégyellte a fogsorát. Ahogy tudta, titkolta, hogy fogai nem szabályosak, de egy idő után elege lett, hogy folyton figyelnie kell, mikor látszanak ki kusza fogai. Ekkor úgy döntött, hogy használni fogja az iskola 3D nyomtatóját arra, hogy újra tudjon felhőtlenül mosolyogni.

f1

Ez itt már a tökéletes fogsorú Amos Dudley

A 23 éves Amos Dudley New Jersey-ben egyetemista, és mivel nem volt pénze arra, hogy többezer dollárt fizessen egy fogszabályzóért, de elszánt volt és a fogszabályozási alapismeretekhez az interneten hozzá tudott férni, illetve az egyetemen, ahol tanult, volt egy méregdrága, nagy precíziós szkenner és 3D-nyomtató, amit használhatott, így támadt egy őrült ötlete.

f2

A 3D nyomtatóval kinyomtatott házi készítésű fogszabályzók

Az mondjuk igaz, hogy innen azért nem volt egyszerű eljutni odáig, hogy a méregdrága szakemberek helyett saját maga oldja meg a problémáját, de a fiú kitartó volt és nagyon elszánt. (Dudley itt részletesen tájékozódhatott arról, hogy mi mindenre van a fogszabályozáshoz szüksége, és milyen lépéseket kell követnie.)

f3

Dudley fogsora a fogszabályzás előtt és után

A lényeg az, hogy a teljes projekt költsége nem volt több 60 dollárnál (nagyjából 16 ezer forintnál), ami jóval kevesebb, mintha többezer dollárt kellett volna elköltenie fogszabályozásra.

f4

A 3D nyomtató, ami segített az olcsó fogszabályzó kinyomtatásában

Annak ellenére, hogy sikerrel járt, Amos Dudley nem tervezi, hogy karriert csinál az önmaga készítette fogszabályzóból.

“Azt hiszem, túl nagy a felelősség” – mondta a CNN-nek. “Valójában nem érdekel a fogszabályzás, ez csak egy egyszeri projekt volt, mert anyagilag így tudtam megoldani.”

Forrás: Boredpanda

via 444.hu