“Állatmentes” húst hoztak létre egy amerikai laboratóriumban

Amerikában már évek óta kísérleteznek az igazán finom műhús legyártásával.

A Memphis Meats kutatócsapata most sikerrel járt, az állati sejtekből laboratóriumi körülmények között növesztett húst nyugodtan fogyaszthatják az állatvédők, és állítólag az íze sem olyan rossz.

12744688_1668304566769886_9077667977191887464_n

Mesterséges húsgombóc

A mesterséges hús mentes az antibiotikumoktól, az állattartás környezetkárosító hatásait sem kérhetjük számon rajta, cserébe viszont minden bizonnyal nem ezer forint lehet kilója. A műhús előállításához ugyanis állati sejteket tápláltak és növesztettek oxigénnel, cukorral, ásványi anyagokkal 21 napon át, mire felhasználható mennyiségű húst kaptak.

Egy szakács gyorsan ki is próbálta, milyen húsgombóc készülhet a mesterséges húsból, a beszámolók szerint egészen finom, és szinte meg sem lehet különböztetni a rendes hústól.

Forrás: Memphismeats