Visszatértek egykori lakhelyükre a fukushimaiak: Ez várt rájuk

A Fukusima Daiicsi atomerőműben 2011. március 11-én a tóhokui földrengés és az azt követő cunami romboló hatásai miatt súlyos nukleáris üzemzavarok és -balesetek történtek.

A radioaktív anyagok több tíz kilométeres távolságig beszennyezték a környezetet. Két francia fotós, Carlos Ayesta és Guillaume Bression visszavitt néhány önkéntest egykori munkahelyére vagy lakhelyére, s azt kérték tőlük, csináljanak úgy, mintha mi sem történt volna, ezeket a szürreális és szomorú képeket láthatjuk most.

after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-1

A katasztrófa után a környékbeli lakosságot – mintegy 80 ezer embert – kitelepítették, sokan a holmijaikat is otthagyták, mivel a hatóságok azt mondták nekik, rövid időn belül visszatérhetnek otthonaikba.

after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-2

Az otthagyott állatok vagy elpusztultak vagy most is vadon élnek, a házak, üzletek öt éve változatlan állapotban őrzik a felfordulást és a katasztrófa emlékét.

after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-19 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-17 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-14 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-13 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-11 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-10 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-9 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-8 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-7 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-6 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-5 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-4 after-fukushima-invisible-contamination-ghost-town-carlos-ayesta-3

Forrás: Boredpanda