Lizzie, a “világ legrondább nője”, akit a zaklatói tanítottak meg arra, hogy megtanulja szeretni önmagát

Lizzie Velasquez, akit internetes zaklatói a világ legrondább nőjének neveztek, ma már motivációs beszédeket tart szerte a világon, sminkelős videókat tölt fel a netre, és több százezer követője van a Facebookon.

Erről a sikerről többek között éppen azok tehetnek, akik gyerekkora óta rondának és utálatosnak nevezték Lizzie-t, hiszen pont ez adta meg neki a kellő lökést ahhoz, hogy kiálljon az igazáért, és megmutassa a nagyvilágnak, hogy egy embert egyáltalán nem a külseje tesz azzá, ami.

Lizzie ugyanolyan értékes embernek tartja önmagát, mint bárki mást

És ezt majdnem kizárólag szerető szüleinek köszönheti, akik sosem éreztették vele, hogy ő más lenne, mint a többi gyerek.

Szülei mexikói származásúak, Lizzie volt az első közös gyermekük, aki születésekor alig volt nehezebb egy kilónál, mivel újszölöttkori progeroid szindrómában (NPS), más néven Wiedemann Rautenstrauch szindrómában szenved, ami miatt egyáltalán nem tud hízni. Annak ellenére, hogy napi kalóriabevitele 5000 és 8000 között mozog, Lizzie eddigi legmagasabb “versenysúlya” sosem volt több 29 kg-nál.

Egészen addig nem volt tudatában annak, hogy ő más, mint a többi gyerek, míg nem került óvodába

Már az első nap azt tapasztalta, hogy a többiek kiközösítették és rondának tartották őt. Szülei ezt azzal magyarázták, hogy Lizzie egész egyszerűen alacsonyabb társainál, és ők végig teljes szívükkel szerették őt. A család többi tagja szintén mindig is úgy kezelte Lizzie-t, mintha ő egyáltalán nem lenne beteg. Mikor például az ünnepek alatt együtt volt a család, a sok mexikói nagynéni, nagybácsi, meg persze a nagyszülők és az unokatestvérek, akkor Lizzie végig önmaga lehetett, és mindenki olyannak szerette, amilyen.

Lizzie ma már 27 éves

Felnőtt nő lett abból az alig egykilós kislányból, akinek nem sok jót jósoltak az orvosok. Lizzie könyvet írt életéről, és még film is készült megpróbáltatásairól. Emberek millióinak segít abban, hogy elfogadják önmagukat olyannak, amilyenek. Mert a valódi szépség belülről fakad. Ha az nincs meg, akkor nem segít semmilyen smink vagy plasztikai beavatkozás sem. Lizzie már csak tudja.

Forrás: Huffington Post

O. M.