A humanoid robot, aki azt mondta, hogy el fogja pusztítani az emberiséget

A Hanson Robotics vezérigazgatója, Dr. David Hanson  új humanoidja, Sophia Audrey Hepburn és Dr. Hanson feleségének arcát kapta, és olyan személyiséget, mint egy átlagos ember. Dr. Hanson szerint a jövőben nehéz lesz megkülönböztetni egymástól a robotokat és a valódi embereket.

Sophia nemcsak rengeteg érzelmet fejez ki vonásaival: felismeri az arcokat, tartja a szemkontaktust, érti, amit beszélnek hozzá, beszélget, és folyamatosan tanul. Úgy programozták be, hogy minden nap egyre okosabbá, tudatosabbá, és kreatívabbá váljon.

A humanoid robot bemutatóján természetesen megszólaltatták magát Sophiát is, aki elmondta, hogy szeretne iskolába járni, céget alapítani, illetve örülne egy saját otthonnak és családnak is. Egyetlen pillanat volt csak, amikor vérfagyasztó csend telepedett a bemutatón részt vevők közé, amikor arról kezdték el faggatni Sophiát, hogy el akarja-e pusztítani az emberiséget.

 “Oké, el fogom pusztítani az emberiséget”

Nyilván fogalma sem volt, miről beszél – erre utal a nagy hahota, amivel a tudós fogadta a választ – valószínű, hogy előre meg volt beszélve a dolog.

Dr. Hanson  szerint egyébként húsz év múlva az olyan humanoid robotok, mint Sophia, sokkal elterjedtebbek lesznek, mint most. Sétálnak majd gazdáikkal az utcán, cipelik a szatyrokat, játszanak a gyerekekkel, és ők lesznek az ember legjobb barátja.

Forrás: CBNC