Mit keresnek tetovált motorosok egy gyerek háza előtt? A válasz meglepőbb, mint gondolnád

Szegecses felsők, tetoválások,  hatalmas  motorok, nagydarab férfiak, akiknél általában fegyver is van: így képzeljük el a motoros bandák tagjait, és egyikükre sem bíznánk szívesen a gyerekünket. Néhányuk azonban igenis kilóg a sorból, és pont hogy a gyerekek védelmére kel.

A Bikers Against Child Abuse International (Motorosok a gyerekbántalmazás ellen) nemzetközi szervezet tagjai heti 5-20 órában önkéntesként dolgoznak, megvédik a gyerekeket attól, hogy bántsák őket.

bikers 11160424kb Pipes, of the Bikers Against Child Abuse, gives a jean vest with the groups patch on the back to a child abuse victim. The group gives children in foster care the protection of a bunch of really big people wearing leather and riding motorcycles. Anonymity is part of their protection so they give the kids their very own biker name. Pat Shannahan/The Arizona Republic

Egy kicsire két motoros jut – nemcsak férfiak, nők is vannak köztük – akik szemmel tartják, és nagy biztonságérzetet adnak azoknak, akik ki vannak téve a támadásoknak. Természetesen nem kerülhet be bárki a BACA csapatába, alapvető feltétel, hogy a jelentkezőt nyilvántartásba vegyék, ujjlenyomatot vegyenek tőle, és egyetlen tagnak sem lehet családon belüli erőszak vagy más, gyerekek ellen elkövetett bűncselekményekhez köze.

bikers 11160424kb Rembrandt, of the Bikers Against Child Abuse, talks with a new member. The group gives children in foster care the protection of a bunch of really big people wearing leather and riding motorcycles. Anonymity is part of their protection so they give the kids their very own biker name. Pat Shannahan/The Arizona Republic

A szervezetet még 1995-ben alapította a szociális munkásként és terapeutaként dolgozó John Paul “Chief” Lilly Amerikában. A férfinek elege lett abból, hogy szinte tehetetlenül nézze, hogy a családon belüli erőszaknak, bántalmazának, abúzusnak kitett gyerekek mennyire elszigetelődnek a társadalomtól, mennyire része marad életüknek a félelem.

Egy kisgyerek házához kísérleti jelleggel meghívott negyven válogatott motorost, akiktől a gyerek annyira megnyugodott, hogy hónapok óta először kiment biciklizni egyet a ház körül.

El sem hinnénk, ha nem látnánk, de egy plüssmaci is előkerül a videóban:

Forrás: Facebook, Azcentral