Az üzbég Marie Antoinette, aki méregdrága gyerekruhákat tervez, miközben hazájában nyomorognak

Még csak 27 éves, de már 3 éve özvegyasszony az üzbég származású Diora Uszmanova, aki kislánya késztetésére hercegnőknek való gyerekruhákat tervez.

A csodálatos, már-már giccses ruhák persze nem fillérekbe kerülnek, forintba átszámtva 2 millió forintnál kezdődik az áruk, és Moszkvában lehet őket kapni, hiszen Párizst túl unalmasnak találja a nagyon csinos, kissé talán felfuvalkodott, fiatal anyuka.

alis2

Diora Uszmanova elmondása szerint a divattervező karrierje azon a napon kezdődött, amikor a kétéves kislánya, Marijam haza akart menni egy gyerekeknek rendezett összejövetelről, mert a kislány úgy érezte, hogy “nincs egy rongya, amit felvehetne”. Vagyishát volt neki, csak az nem volt az alkalomnak megfelelő, hiszen az anyukája is úgy véli, hogy a gyerekeknek nem tréningalsóban és tornacipőben, hanem sokkal inkább magas sarkúban és dizájner-ruhákban kéne a játszótéren szaladgálniuk.

alis6

Így hát fogta magát az akkor még húszas évei elején járó anyuka, és édesanyjával közösen nekiálltak olyan gyerekruhákat tervezni, amiket bármelyik hercegnő vagy herceg simán megirigyelhetne.

alis5

A valódi gyöngyökkel díszített ruhák Oroszország cári múltját idézik,

miközben Diora Uszmanova hazájában, Üzbegisztánban az emberek éheznek, és életükben nem fognak annyi pénzt látni egyszerre, mint amennyibe ezek a luxusruhák kerülnek.

Az 5000 fontba kerülő ruhákból ugyanis 13 ember évi keresetét lehetne biztosítani Üzbegisztánban, a ruhákra azonban mégis akad elég vevő Moszkvában.

alis4

Moszkva valóban jobban bejött Diorának, mint Párizs vagy Svájc. Ugyanis amikor még élt a férje, a svájci Alpokban fekvő kisvárosban, Zugban “tengették” életüket, ami “a világ legunalmasabb helye, és ahol a nők ízléstelen ruhákban járnak” – legalábbis Diora elbeszélése szerint.

alis3

Diora férje 2013-ban autóbalesetben halt meg – egy buli után vitta haza egyik ismerősét, Krisztina Juldasevát, mikor a baleset történt. Ez a tragédia kezdetben beárnyékolta Diora életét, de azóta rájött, hogy kislányát úgy tudja a legjobban felnevelni, ha érezteti vele, hogy édesapja a mai napig velük van, csak nem látják, mert ő egyfajta Supermanné vált. A napokban még egy videót is posztolt Diora, ami az esküvőjükről készült, és az akkor még nagyon is látható Babur Uszmanov is rajta van.

alis1

Diora férjének nagybácsija sem akárki: Aliser Uszmanov az Arsenal futballcsapatának tulajdonosa.

alis9

Diora másik bácsikája pedig nem más, mint Savkat Mirzijojev, üzbég miniszterelnök, aki brutális gyilkosságairól és kínozásairól híres, többek között arról is, hogy az egyik ellenfelét forró olajban főzte meg.

alis7

Ezek után talán érthető, hogy Diora nem szereti, ha egy kalap alá veszik őt a gazdag, elhíresült rokonaival. Sokkal inkább a lánya becenevét, a Bibione nevet viselő márkanév tervezőjeként szeretne bekerülni a történelemkönyvekbe. Már erősen rajta van, hogy ez sikerüljön is neki.

Forrás: Daily Mail | Instagram/Diora Usmanova

O. M.