Így kikerekedett a csontsoványra fogyott nigériai kisfiú, akit a szülei az utcára dobtak, mert boszorkánynak gondolták

Korábban már beszámoltunk a Hope névre keresztelt kétéves nigériai kisfiúról, akit szülei a sorsára hagytak, mert azt gondolták róla, boszorkány. A csontra fogyott kisfiút január végén a dán Anja Ringgren Loven vette szárnyai alá. A kétéves Hope a kórházi kezeléstől és a rendes táplálástól annyira megváltozott, hogy rá sem ismerni. 

Így indult Hope ellátása

Így indult Hope ellátása

Kezelték féregfertőzését, alacsony vörösvértest-szintjét, kiszáradását, vitaminhiányát, szerették, ölelték, és Hope ezt azzal hálálta meg, hogy egyre szebben gyarapodott.

Borzalmas állapotban volt

Borzalmas állapotban volt

Pár hónap alatt egy gömbölyű, egészséges kisfiú lett belőle, aki rengeteget játszik a többi gyerekkel, akiket Anja segít.

Íme, Hope pár hónappal később

Íme, Hope pár hónappal később

Talán annak magyarázatát is megtalálták, miért hitte családja boszorkánynak a kisfiút: egy olyan születési rendellenessége van, ami miatt húgycsöve kivezető nyílása nem a megszokott helyen található. A hypospadias elnevezésű rendellenesség meglehetősen gyakori, és vannak esetek, amikor műtéttel lehet segíteni a betegeken.

nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-81

Mindig van, aki játszik vagy foglalkozik vele

nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-71 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-111 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-121 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-131 nigerian-witch-boy-starving-thirsty-recovery-anja-ringgren-loven-351

Forrás: Boredpanda