Egy indiai étterem tulajdonosa nem a szemétbe dobja a megmaradt ételt, hanem egy non-stop működő utcai hűtőbe

Az éttermekben mindig sok ételmaradék vár gazdára, köztük sok olyan, amit még nyugodtan és biztonsággal el lehetne fogyasztani. Egy indiai étterem azonban nem a szemétbe dobja a megmaradt ételt, hanem egy közös hűtőbe teszi, amit bárki elérhet.

public-street-fridge-for-homeless-india-1

Avatják a hűtőt

Az ötlet akkor jött, amikor a Kochi-i étterem tulajdonosa, Minu Pauline meglátott egy hajléktalan nőt, ahogy a közelükben a szemetesben keres ennivalót.

public-street-fridge-for-homeless-india-15

A maradék azóta a hűtőbe megy, ami a nap 24 órájában elérhető. Bárki használhatja, és rendszeresen feltöltik, ha kifogy – nemcsak az étteremből, hanem a kezdeményezéshez csatlakozó önkéntesek adományaiból is.

public-street-fridge-for-homeless-india-13

Egy nap 70-80 adag étel kerül igazán jó helyre a hűtőből.

Forrás: Boredpanda