Ismerd meg Maya Pennt, aki még csak 16 éves, de már 8 éve sikeres vállalkozó!

Ez a lány a felnőtteket is meghazudtoló energiával igyekszik jobbá tenni a világot. Maya Shae Penn mindössze 8 éves volt, mikor a szülei segítségével létrehozta saját cégét, a Maya’s ideas (Maya ötletei) nevű vállalkozást.

Azóta szinte megállás nélkül ruhákat és különböző kiegészítőket tervez és varr, miközben a környezetet is védi, hiszen kizárólag olyan anyagokat használ fel, melyekkel nem károsítja a természetet. Ha új anyagok kerülnek a keze közé, mindig figyel arra, hogy bio-pamutról vagy más, hasonlóan környezetkímélő anyagról legyen szó. Ha viszont korábban gyártott, vintage anyagokról van szó, előfordulhat, hogy az akkoriban megszokott körülmények között készültek a Maya ruháinak az alapanyagai.

maya1

De ez még nem minden! Maya első könyve a napokban fog megjelenni, és a vállalkozásából befolyt haszon 10-20%-át jótékonysági célra fordítja. Jól esik azt hallani egy még csak 16 éves, nem teljesen felnőtt lány szájából, hogy szeretné megtanítani a mai fiatalokat arra, hogy mennyire fontos a mi Földünk, hogy nekünk ez az egyetlen életterünk, és mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk azt.

A szülei is erre tanították Mayát, aki szerint azért is fontos, hogy ezt megtanulják a fiatalok, mert a mi jövőnk is az ő kezükben van. Talán nem ártana, ha a felnőttek többet hallgatnának a mai 16 éves fiatalokra, van mit tanulniuk tőlük. Mármint a felnőtteknek a fiataloktól – és nem fordítva. Bárki bármilyen kicsi dolgot is tesz, az kihatással lehet a környezetünkre. Ez viszont azt is jelenti, hogy te magad is tehetsz valamit azért, hogy egy fokkal jobb hely legyen a mi Földünk.

Forrás: Huffingtonpost.it

O. M.