Kocsmából edzőterem, kétezer forint minden leadott kiló után: Így fogyasztja le a falu lakóit Drávaszerdahely polgármestere

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere egészen elképesztő módszerrel veszi rá a falu 220 fős lakosságát az egészséges életmódra. A kocsmát edzőteremmé alakíttatta, és minden leadott kiló után kétezer forintot fizet azoknak, akik hajlandók életmódot váltani – írta meg a Bors.

A versenybe összesen huszonegyen neveztek be, így a konditeremben kedden és csütörtökön, a két edzésnapon mindig sokan vannak. Az a feladatuk, hogy hat hónap alatt minél többet fogyjanak, leadott kilónként ugyanis kétezer forintot kapnak a polgármestertől. Egy túlsúlyos, ám kitartó ember egész szép összeget tud összeedzeni magának fél év alatt.

Ez a pénz akár nyaralásra  is jól jöhet, Drávaszerdahelyen ugyanis szinte senki sem él mélyszegénységben: a településen áthaladó, horvát–magyar földgázvezetéknek hála a hely a tíz leggazdagabb falu közé tartozik.

Mivel a településen hozta létre egyik telephelyét a Földgázszállító Zrt., az Drávaszerdahely teljes éves költségvetésének két és félszeresét fizeti iparűzési adóként. A helyieknek így nem kell fizetni sem a szemétszállításért, sem a gyerekétkeztetésért, nincs adó, a lakosoknak pedig még ingyenwellness is jár a harkányi gyógyfürdőben.

Forrás: Borsonline