Kutyáikkal és macskáikkal gyógyulhatnak a súlyos betegek egy kanadai kórházban

Régóta tudjuk, hogy az állatok közelsége, a simogatás, a törődés oda-vissza hat, és kifejezett egészségügyi előnyökkel jár minden embernek.

Fokozottan igaz ez akkor, ha betegek vagyunk, és egy rideg kórházba kényszerülünk. Egyre több intézményben ismerik fel, hogy a megfürdetett, oltott, féregtelenített állatok nemhogy veszélyt, de gyógyulást hozhatnak.

56605ffb1b0000150129f174

Legutóbb a kanadai Juravinski Kórház csatlakozott az állattal is gyógyítók körébe. Az ötletgazda Donna Jenkin korábban végignézte, ahogy az unokaöccsénél, Zachary-nál Hodgkin-limfómát diagnosztizálnak, és a betegnek hatalmas megnyugvást jelentett imádott kutyája jelenléte.

c-55

Donna Jenkins megígérte Zacharynak, hogy megvalósítja az állattal gyógyulás lehetőségét, ezért lett a Juravinski kórházban a 2015-ben induló program neve Zachary’s Paws, azaz Zachary mancsai.

f-54

Amióta csak elindult a program a kórházban, rendkívül nagy a népszerűsége, a hangulat nagyon sokat javult, a betegek jobban érzik magukat, ahogy valószínűleg a gazdijaikat hiányoló kedvencek is.

fzeagygfezayfeaufaez gfezhajgfezjhgfzjgeazf i-42

Forrás: Huffingtonpost, Keepmebuzzy