A szúnyogok mindig téged csípnek meg, de a többieket nem? Itt a magyarázat!

Sokan azt gondolják, hogy a vérük íze vagy esetleg összetétele miatt szeretik őket jobban szúnyogok, de a kutatók megállapították, hogy ennek teljesen más az oka.

Veled is előfordult már, hogy a szúnyogok csak téged csíptek meg, társaidat viszont kegyesen megkímélték a szúnyogcsípések “örömétől”? Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy miért van ez, akkor nézd meg az alábbi videót!

A film szerint ez a jelenség azzal magyarázható, hogy a bőrünk felszínén lévő baktériumok összetétele mágnesként vonzza a szúnyogokat. Mivel mindenkinek más-más baktérium élősködik a bőrén, ezért elég gyakori jelenség, hogy a szúnyogok a szabadtéri kerti partikon például csak 1-2 embert csípnek meg – ha peched van, pont téged.

Persze nem kizárólag a bőrödön lévő baktériumok miatt támadnak meg pont téged ezek a bestiák. Állítólag az izzadságszagod és a kilélegzett levegőd is bejön nekik, sőt, ezen kívül a meleg testhőmérsékleted, a tejsavad összetétele és a testszagod is szerepet játszik abban, ha úgy érzed, már megint összefogott ellened a világ összes szúnyoga.

Ha mindez nem lenne elég, még a sör illatát is nagyon kedvelik az egyébként nagyon veszélyes rovarok.

Tehát, ha módodban áll, mindenképpen védekezz a szúnyogcsípések ellen!

Ezt különféle eszközökkel teheted meg, például ha hosszú ruházatot viselsz, szúnyoghálót használsz, illetve szúnyogriasztó szerek segítségével (különösen a deet-et vagy permethrint tartalmazó szerekkel), mert nem csak rettenetesen fájdalmas a csípésük (no meg ronda is néha), hanem számos, akár halálos kimenetelű betegséget is terjesztenek (a maláriát, a dengue lázat, chikungunyát és a zika vírust is)!

Forrás: Littlethings.com

O. M.