Nem mindennapi elefánt szuvenírt árusítanak a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark a bécsi és prágai állatkert mintája nyomán 2011 óta foglalkozik a diszkréten csak “elefánt szuvenír” névre keresztelt elefánt trágya forgalmazásával, melyet nem önállóan, hanem tőzeggel keverve majd füllesztve csomagolnak és árusítanak.

A parkban 3 ázsiai és 3 afrikai elefánt él, akik naponta hozzávetőlegesen hatszor 50-100 kilogramm szerves trágyát produkálnak, így a termék utánpótlása folyamatosan biztosított.

elii

Jogos, hogy nem Magyarország az elefántok természetes élőhelye, de mégis könnyedén lehetünk mi is az elefánt ürülékkel trágyázás művelői, hiszen állítólag ettől lesznek igazán szépek a virágágyások, a cserjék. Sőt, a szakemberek kimondottan ajánlják gyümölcsfák ültetésekor, és nem utolsó szempont, hogy kevésbé kellemetlen szagú, mint a szarvasmarhatrágya.

Az Állatpark elmondása szerint bőven akadnak, akik csak kíváncsiságból vásárolnak a szuvenírből, ám vannak még többen, akik praktikus célra használják fel. Kiszerelése 560 – 5600 ml-ig terjed, ára pedig 290 forintról indul, és akár postáztatásra is van lehetőség – ha valaki rendelni szeretne egy vödör elefánt trágyát.

Forrás: sostozoo.hu