A kisfiú, akit ritka bőrbetegsége miatt nem mernek megérinteni az idegenek

Oscar Langham olyan ritka bőrbetegségben szenved, ami nagy vörös kiütéseket okoz az egész testén. Az emberek annyira megrémülnek tőle, hogy hozzá sem mernek érni az egyébként mosolygós, és egyáltalán nem fertőző kisgyermekhez.

A Langerhans sejt histiocytosis nevű betegség hasonló a daganatos betegségekhez, csak itt a számon felüli immunsejtek alkotnak daganatokat, valakinél a csontokban, Oscarnál pedig a bőrön – még a szemét vagy a nyelvét fedő bőrrétegeken is.

kiutes2

A kis Oscarról és családjáról képeket ITT láthatsz

Hiába kap szteroidokat, kemoterápiát, a kiütések nem múlnak, az emberek pedig bárányhimlőnek nézik, és menekülnek a gyerektől –  sőt, télen azt sem akarták engedni, hogy a gyerek megnézze a Mikulást.

Az orvosok rengeteget vizsgálták, de egyelőre nem tudnak segíteni a kisfiún, nem tudni, pontosan milyen élet vár rá, és meddig, hiszen a betegség nemcsak a bőrön okozhat problémákat, hanem  az egész szervezetben.

Az anyuka azt mondja, amíg gyermeke a körülményekhez képest boldog, addig nem érdekli, hogy néz ki, és mások mit szólnak hozzá. Minden orvoshoz elviszik, ahová csak tudják, a megoldásig viszont csak várni tudnak.

Forrás: TheSun