Fény derült a magyar színművész eltitkolt tragédiájára – Titokzatos körülmények között vesztette el az első feleségét

Sosem szabad feladni a reményt, hogy megtaláljuk a boldogságot – ezt bizonyítja a Jászai Mari-díjas színművész, Benkő Péter tragédiákkal övezett sorsa is, aki harmadik feleségével, a nála 31 évvel fiatalabb Klaudiával találta meg végre a boldogságot.

Színház, Lovak, Szerelmek címmel most megjelent könyvében a művész őszintén ír életéről, felesége elvesztéséről, újonnan megtalált boldogságáról.

Benkő Péter a mai napig nem tudja, miért robbant fel az a repülőgép, amelyen rajongásig szeretett első felesége utazott

A könyvből kiderül, hogy  a fiatalon befutott Benkő rajongott feleségéért, Katiért, aki légiutas-kísérőként dolgozott. A sors azonban csak két év boldog házzasságot engedélyezett a szerelmeseknek: 1975 januárjában Kati – vele együtt pedig még nyolc fő személyzet – lezuhant a Ferihegyi Repülőtéren egy IL-18-as típusú repülőgéppel.

benko

Benkő Péter és első felesége, Kati | Kép forrása: Borsonline.hu

A színművész 41 éve várja, hogy kiderüljön az igazság a tragédiával kapcsolatban

A hivatalos indoklás mindössze az volt, hogy a pilóta rossz döntést hozott – a baleset aktáit pedig titkosították. A rendszerváltás után Benkőt felkereste két volt titkosszolgálati dolgozó – akik magukat így írták le -, és kíváncsiak voltak, a színész mit tud a tragédiáról. Benkő nem tudott tájékoztatás nyújtani, ám a két úriember érdekes információkkal szolgált. Elmesélték például, hogy a repülőgépet, amely nem is Berlinbe, hanem Moszkvába repült, felrobbantották a reptér leszállópályája felett – valószínűleg egy már korábban rajta elhelyezett bombával. Azt is elmesélték, hogy aznap Ferihegyen nem is engedtek leszállni gépeket a nagy köd miatt, érthetetlen módon ez a gép mégis ott kívánt landolni. Ez azonban csak teória, Benkő azóta is várja, hogy kiderüljön az igazság.

Több évtizednyi gyász és sikertelen kapcsolat után azonban Benkő Péter megtalálta a boldogságot

Klaudiával 13 éve ismerkedett meg, majd hat év után feleségül vette. Együtt építkeztek, és beszélgettek át éjszakákat tábortűz mellett, ami igazán romantikus életről árulkodik. A színész azt mondja, rendkívüli szövetséget alkotnak ők ketten.

Forrás: borsonline.hu