Mérgező tintát használtak a sminkesek egy sorozat forgatásán – A színésznő belebetegedett

Jaimie Alexander, a Rejtjelek nevű sorozat színésznője gyengeségre és tüdőgondokra kezdett panaszkodni a forgatás alatt – kiderült, hogy a sminkesek mérgező hatású tintával vitték fel bőrére az áltetoválásokat. 

tetko

A sorozat történetének fő lényegét a lány testét elborító minták jelentik, hiszen a főszereplő semmire sem emlékszik, a minták alapján kell kitalálni, kik és milyen bűntényeket követtek el.
tetko2

A színésznő bőrére a forgatás elején felfestették a mintákat, az eljárást pedig háromnaponta megismételték, de mint kiderült, hogy nem figyeltek arra, milyen anyaggal dolgoznak, mert Alexander egyre rosszabbul volt. A sminkeseket kirúgták, Alexander pedig azóta gyógyul.

CYtKDO1WEAA3qyx

Legyünk óvatosak!

Legyen szó akár a jól ismert, bőrbe tűvel felvitt tetoválásokról, vagy ideiglenes, felfestett mintákról, sose használjunk olyan anyagokat, amiket nem ismerünk pontosan, és keressünk valóban hozzáértő szakembereket, konzultáljunk bőrgyógyásszal, mielőtt az egészségünket tennénk kockára. A nem megfelelően fertőtlenített vagy cserélt tetoválótűtől  nagyon komoly betegségeket kaphatunk, de, mint a fenti példa mutatja, az ideiglenes festékek is tartalmazhatnak kifejezetten káros összetevőket. Még a természetes, oly sokak által használt henna is okozhat allergiás reakciókat, mielőtt nagyobb festegetésbe fognánk, végezzünk előzetes bőrpróbát!

Forrás: Ibtimes