Eljegyzésük után 72 évvel újra találkoztak a szerelmesek

A 89 éves Nora Jacksont és a 90 éves Roy Vickerman háborús veteránt a világháború szakította el egymástól, miután 1944-ben eljegyezték egymást.

Roy-nak egy staffordshire-i iskolában akadt meg a szeme a fiatal lányon

Megismerkedésükre a férfi úgy emlékszik vissza, hogy az iskolába londoni fiúként belépve azonnal megakadt a szeme Norán, majd amikor befejezték tanulmányaikat, egy hotelbe látogatva egy csapat lány között ismét megpillantotta őt. Mai napig emlékszik, hogy Nora egy rózsákkal díszített, világossárga ruhát viselt – Roy pedig randevút kért tőle.

szerelem1

A mindössze 18 éves fiatalok azonnal szerelmesek lettek egymásba

Roy rövid udvarlás után nem sokkal el is jegyezte a gyönyörű Norát. Egy héttel ezután azonban a férfit elszólította a kötelesség, részt kellett vennie a normandiai partraszállásban. Az 1945-ös évben a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, meglőtték, majd mikor visszatért Angliába, felbontotta jegyességét Norával. Ezek után Roy és Nora is új életet kezdtek, gyermekeik, unokáik is születtek – míg végül hosszú évek elteltével egyedül maradtak újra mindketten.

szerelem2

Hetven év telt el, mikor Roy úgy döntött, szerelmük történetével betelefonál a BBC rádióműsorba

A férfi történetét meghallgatva a műsor készítői felkutatták Norát. Roy nem tétlenkedett: igaz, nem tudta, Nora azóta házasságban él-e, de egy nagy csokor virággal állított be hozzá, hogy bocsánatot kérjen, amiért annak idején elhagyta. A nő sokkot kapott, mikor meglátta Roy-t – mesélte utóbb –, de még mindig ugyanolyan vonzódást érzett iránta. Sőt, elmondása szerint az évek során többször álmodozott arról, hogy újra találkoznak, és ez most valósággá vált.

Roy azóta újra eljegyezte Norát – ugyanazzal a gyűrűvel, amivel 72 évvel ezelőtt – és elhatározták, hogy nyáron egybe is kelnek.

Forrás: metro.co.uk