Láttál már görög szobrot szűk farmerban, napszemüvegben vagy miniruhában? Most láthatsz!

A párizsi Louvre klasszicista szobrai modern ruhába bújtatva azt a látszatot keltik, mintha hirtelen közénk csöppentek volna, és követni akarnák a legújabb divatot.

A vicces fotók alkotója, a francia Léo Caillard szerint paradox módon “a hipszterek egyenes ellentétét képezik a klasszikus görög szobroknak”, ennek ellenére mégis jól áll nekik a szűk farmernadrág és a testhezálló póló vagy esetleg a női miniruha.

sz11

Fotó: Léo Caillard

Az eredeti szobrok alkotói, többek között François Joseph Bosio és Louis Simon Auger lehet, hogy most forognak a sírjukban, de ha hirtelen ők is ide csöppennének közénk, talán úgy éreznék magukat, mintha a görög agórák 21. századi változatát látnák megelevenedni egy modern piactéren.

sz33

Fotó: Léo Caillard

Léo Caillard két hónapig rótta a Louvre folyosóit, mikor az a pompás ötlete támadt, hogy hipszter külsőt kölcsönöz a klasszicista szobroknak.

sz6Mivel a múzeum dolgozói nem engedték volna meg, hogy az eredeti szobrokat öltöztesse fel, ezért hús-vér fotómodelleket keresett magának, akik a görög alakzatokhoz hasonlítanak, és hipszter ruhába bújtatta őket.

sz44

Fotó: Léo Caillard

Állítólag az volt a munka legnehezebb része, hogy megtalálják a kellő világítást. Léo Caillard barátja, Alexis Persani végezte a photoshopos utómunkálatokat, a végeredmény pedig magáért beszél.

sz55

Fotó: Léo Caillard

sz9

Fotó: Léo Caillard

sz77

Fotó: Léo Caillard

2013-ban az Art Basel kiállításon mutatták be az eredeti fotókat.

Forrás: fastcodesign.com | Daily Mail

O. M.