Varázslatos fotók egy föld alatti rejtett édenkertről

A Mexikóhoz tartozó lakatlan Marietta-szigetek egyike látványos csodát, elképesztő tengerparti strandot rejt a föld alatt.

A Szerelem öbölnek (Playa del Amor), vagy Rejtett Tengerpartnak (Hidden Beach) becézett, lenyűgöző jelenség mágnesként vonzza a turistákat, azonban jó tudni, hogy a hely meglátogatása engedélyhez kötött.

mex10

A sokak által kedvelt, titkos tengerpartot csak az tudja megközelíteni, aki tud úszni – búvárfelszerelésre nincs szükség -, hiszen egy, az öblöt a Csendes Óceánnal összekötő, szűk alagút vezet a csodás édenkert felé, ami tulajdonképpen nem más, mint egy félig vízzel telt lyuk.

mex6

A lenyűgöző Marietta-szigetvilág több ezer évvel ezelőtt, a vulkáni tevékenységnek köszönhetően alakult ki, ám állítólag a csodálatos rejtett öböl mégsem a természet műve.

mex9

Mexikó kormánya a 1900-as évek elején a lakatlan szigeteken hajtott végre különböző katonai kísérleteket, robbantásokat, melyek következtében a növény- és állatvilágot ugyan hatalmas kár érte, azonban ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően alakulhatott ki a Playa del Amor.

mex5

A katonai kísérleteknek végül Jacques Cousteau, tudós vetett véget, aki elérte, hogy nemcsak befejezték a katonai kísérleteket, hanem a szigeteken még a halászatot és vadászatot is megtiltották.

mex13

A Hidden Beach 2008 óta az UNESCO Védett Világörökség része.

mex7

Forrás: Daily Mail | twistedsifter.com

via Interpress magazin