Őserdőbe költözött egy amerikai család a civilizáció elől – Valami vadregényesre vágytak

Az amerikai misszionárius Jessica George és férje, John Michael egy nap gondoltak egyet, és hátrahagyva addigi életüket csatlakoztak egy Pápua Új-Guinea-i törzshöz, az őserdő mélyén. 

Megunva civilizált életüket a házaspár egyszerűn fogta három gyerekét,  a kilencéves Lucyt, a hétesztendős Mattie-t, és az ötéves Miát, és beköltöztek az őserdőbe, távol mindentől és mindenkitől.

africa1_2795884a

Az amerikai család állítólag kifejezett jólétben élt, amíg öt évvel ezelőtt a szülők úgy nem döntöttek, hogy most már jöhet valami vadregényes. Pápua Új-Guineában csatlakoztak természetközeli életet élő Hewa törzshöz. A legközelebbi lakott település is tíznapi járóföldre van, nincs áram, sem semmi, ami vezetékes, és az élet nagyon egyszerű.

africa3_2795892a

A házaspár szerint gyerekeik hamar és jól beilleszkedtek a kis közösségbe, az apuka segít házat építeni a törzsbéli férfiaknak, miközben az anyuka főz, kertet művel, és állandó háborúban áll a rovarokkal, meg a veszélyes állatokkal.

africa7_2795902a

A legközelebbi kórházhoz 30 perces repülőút árán lehet csak eljutni, de a misszió egyik közeli városbéli kampuszán azért akad néhány orvos, akik segítenek a családnak, ha kell.  Saját bevallásuk szerint az életünk sok szempontból egyszerűbb, de néha azért jó lenne egyszerűen csak rendelni estére egy pizzát.

africa5_2795897a

A család tehát nincs teljesen elzárva a civilizációtól, hiszen internetük azért van – meg a kislánynak fogszabályzója, ahogy az a képen is látszik -, és egy blogon számolnak be az eseményekről.

Forrás: TheSun