Tudtad, hogy van olyan, akinek az a munkája, hogy szájszagot tesztel? A világ 12 legfurcsább melója

Gondolkodtál már azon, hogy ki írja meg a szerencse sütikben lévő szöveget? Tudtad, hogy van ember, akit megfizethetsz azért, hogy melletted álljon az esküvődön, vagy épp veled sírjon a temetésen? Az Independent magazin által összeállított furcsábbnál furcsább foglalkozások közül szemezgetünk.

1. Hivatásos koszorúslány

200-300 dollár egy koszorúslány kölcsönzés ára az Egyesült Királyságban, ahol a lányok feladata, hogy tökéletes napot biztosítsanak a menyasszonynak, mint egy személyi asszisztens.

2. Kígyóméreg fejtő

A kígyóméreg fejtőnek nem éppen életbiztosítás a kenyérkeresete, viszont egészen jól fizet: grammonként 1000 dollár üti a markát annak, aki a csörgőkígyókból, kobrákból kinyeri a méreganyagot, amelyet később kórházakban, laboratóriumokban használnak fel.

3. Hivatásos gyászoló

A Gyászoló Kölcsönző nevet viselő brit cég két órára 70 dollárért biztosít hivatásos gyászolót, aki együtt sír a családdal.

4. Kutyaszörf oktató

A szállodaövezetben, az óceán partján találhatóak a kutyaszörf oktatók, akik közül van, aki a gazdit is megtanítja, de olyan is akad, aki csak a kutyákra specializálódott.

5. Hamuművész

Emberi hamvakból készíttethetünk műalkotást – akár nyakláncot vagy üvegszobrot – a hamuművész igénybevételével.

6. Szájszag-értékelő

Különféle mentolos termékeket, rágógumit, fogrémet vagy épp szájvizet  gyártó cégek alkalmazzák a szájszag-értékelőket, akik szag-tesztelik az árut, és elküldik visszajelzésüket a gyártók felé.

7. Szerencsesüti-szöveg író

Az apró kínai édességek gyártói leginkább szabadúszókat alkalmaznak a szövegek megírására. Egy EHow.com-os becslés szerint ezzel akár évi 40 ezer dollárt is meg lehet keresni.

8. JéghegymozgatóA feladat a Titanic 1921-es elsüllyedése után vált hivatássá. A Nemzetközi Jégjárőrt egy évvel később alapították meg, és a feladatuk lényegében az, hogy felderítik a jéghegyek pontos helyét, és biztonságos útvonalat biztosítanak körülötte – ha pedig útban van, akkor el is vontatják a jéghegyet az útból.

9. Hivatásos ölelgető

Óránként 80 dollárt lehet kereshet, aki vállalja, hogy odabújunk egy idegenhez, megöleli, és meghallgatja, hogy miért szomorú. Egy portlandi cég alapítója, Samantha Hess elmesélte, hogy ez nem olyan könnyű munka, mint elsőre tűnik, ugyanis a feladat jelentős érzelmi terhekkel jár…

10. Kutyaeledel-kóstoló

A vállalatok azért alkalmaznak kutyaeledel-kóstolgatót,  hogy értékeljék a termékek minőségét. A kóstolóknak az íz és állag mellett a tápértéket is vizsgálniuk kell, de mielőtt azt gondolnánk, hogy meg is kell enniük a kutyakaját, jobb ha tudjuk: a kóstolás után gyakran kiköpik az ételt.

11. Hivatásos sorban álló

Aki türelmesnek született, és nem szeret kapkodni, annak ideális állásnak tűnik ez a munka, hiszen a hivatásos sorban állóknak nincs más dolguk, mint egész nap, hónapban és évben hosszú sorokat kiállni. Főképp a tömeges nagybevásárlások idején nő meg irántuk a kereslet, illetve világhírnevű cégek termékeinek debütálásakor (például egy új iPhone forgalomba állításkor). A tarifák változóak, de állítólag volt már olyan sorban álló is, aki egy hét alatt 1000 dollárt is megkeresett.

12. Csirkenem-megkülönböztető

A frissen kikelt csirkéknél elég nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen neműek is, ezért a csirkenem-megkülönböztetők nagyban támaszkodnak az intuícióikra. A munkaerőt elsősorban kereskedelmi keltetők veszik fel (az Egyesült Királyságban és Japánban gyakoriak), és az állás évente akár 60 ezer dollárt is jövedelmezhet

Forrás: independent.co.uk

via Faktor.hu