Íme a férfi, aki abból él, hogy másokat néz

Braco egy 49 éves, zágrábi férfi – állítása szerint – egyszerűen ránéz a gyógyulásra váró emberre, és mindenféle további vizsgálat nélkül meggyógyítja. Hallottunk már kézrátétes gyógyításról, szent emberek ruhaszegélyéről, na de nézésről eddig még nem.

24_1

Braco megvilágosodása előtt egészen átlagos életet élt

Josip Grbavacnak hívták, közgazdász diplomát szerzett,  megnősült, és családot alapított. 1993-ban megismerkedett a szerb Ivica Prokic-cal – akiről tudni kell, hogy gyerekkorában valahogy belekerült a Nap egyik kis darabja, ezért csodás képességekre tett szert – s ekkor Braco meglátta az igaz utat, hogy hogyan lehet kuruzslóként kihasználni a beteg emberek hiszékenységét  csupán jelenléttel és ránézéssel gyógyítani.

Így zajli egy előadás, Braco áll és néz

Így zajlik egy előadás, Braco áll és néz

Miután a napviselő emberke meghalt, pacientúrája Bracóhoz vándorolt, de egy idő után a csodára vágyók annyian lettek, hogy Braco azóta kénytelen csoportos összejöveteleken nézni. Braco egyszerűen csak nézi az embereket, ami kellemes, megnyugtató érzést kelt a betegek szerint, s ezzel a produktummal járja a világot  – no meg könyveivel. Nem állíthatjuk biztosan, de lehet, hogy klaviatúrára sem volt szüksége, csak szemeivel beleégette a betűket a lapokba.

Braco rajongói olykor fényképeket is hoznak, mert az is meggyógyul, ha a férfi ránéz

Braco rajongóinak egy része

Nézése már interneten és DVD-ken keresztül is hat, de csak felnőttek vehetik igénybe, gyerekek és kismamák Braco tanácsai szerint inkább maradjanak távol egy ilyen egész valónkat megrengető eseménytől. Különben is, mi lenne, ha egy ötéves fiúcska megkérdezné a tömegben, hogy tulajdonképpen mit is csinál pontosan ez a bácsi?

Braco pandával próbálkozik

Braco szereti az állatokat

Forrás: Braco, Gawker