Gyere velünk egy kis időutazásra egy New York-i liftbe!

Közel egy éve, 2015 májusában nyitották meg a terrortámadást ért New York-i ikertornyok helyére épült központ felső szintjét, a One World Trade Center panoráma teraszát, ahol a liftbe belépve valódi időutazásban lehet részed.

A látogatót egy olyan filmfelvétel fogadja a liftben, amit ha te is végignézel, kevesebb, mint egy percen belül 500 évet utazhatsz vissza az időben. A felvétel végén a tetőn található 102. emelet, az épület tetején található kilátó fogadja a lift utasait, előtte azonban még a liftben megnézhetnek egy filmet a Manhattan-ben végbement változásokról az 1500-as évtől kezdve napjainkig.

A film 31. másodpercénél jobb oldalt a World Trade Center is felbukkan

Majd egy pár másodperc múlva el is tűnik, és megjelenik a helyére épült felhőkarcoló építkezési állványa, majd a már elkészült épület. Ebben a liftben biztosan nem lesz klausztrofóbiás senki. Esetleg az érezheti magát rosszul, akinek tériszonyban szenved, hiszen több száz méter magasra, a felhők közé repülhet fel a liftben – mi előre szóltunk! :-) De az is lehet, hogy újra be akartok majd szállni a liftbe, hiszen annyi minden történt New Yorkban az elmúlt 500 év során, ezt nem lehet kihagyni! Jó utat!

Forrás: businessinsider.com

O. M.