Videó: Így festene, ha a Hold helyét Naprendszerünk egyik bolygója foglalná el

Ron Miller csillagászati témájú illusztrációkat készít többek között a Scientific Americannek és a National Geographic-nek is. Most azt jeleníti meg, mi történne, ha jól megszokott Holdunk helyén a Naprendszer valamelyik más bolygója várna.

A Merkúr 4878 km-es átmérőjével, kráterekkel sűrűn borított felszínével hasonló lenne a Holdhoz, míg a hatalmas Vénusz közel 500 Celsius-fokos felszíni hőmérsékletével és sűrű felhőivel egészen nyomasztó látványt nyújtana. A Mars esetében szépen láthatnánk a vörös bolygó felszíni alakzatait, no meg a hatalmas porviharait.

A 142 984 km-es átmérőjű Jupiter, a Naprendszer legnagyobb bolygója szinte teljesen elnyomna minket – még mindig csak a látványról beszélünk, hiszen ha ezek a bolygók valóban a Hold helyére kerülnének, sokkal nagyobb problémáink lennének, mint hogy hogy néznek ki…

A Szaturnusz hatalmas gyűrűrendszere nagyon látványosan festenek ilyen közelről, míg az Uránusz zöldeskék-türkiz, vagy a Neptunusz mélykék színével tenné hangulatosabbá földi létünket.