80 dollárral a zsebében indult el otthonról és bejárt 80 országot – Eddig

Timotei Rad, a román fiatalember 2013-ban mindössze 80 dollárral a zsebében indult el otthonról, és mindeddig 80 országot járt be, kizárólag autóstoppal.

tim_Peru, Machu Pichu

Peru, Machu Pichu

Három év alatt megtett több mint 200.000 kilométert, és ült 3000-nél is több autóban – óriási örömmel. Az ingyen utazás mellett rengetegen ajánlottak neki szállást, étkezést, sőt még pénz is, hogy folytatni tudja utazását.

tim2_DenmarkCopenhagalove story

Dánia – Koppenhága: Egy igazi szerelmes történet

“A barátaim mindig azt mondták, olyan vagyok, mint csak Harry Potter, én pedig nagyon is vágytam arra, hogy úgy használjam stoppolásra a hüvelykujjam, mint a varázsló tanonc a pálcáját varázslásra” – kezdte beszámolóját Rad.

tim3_Kazakhstan_Sharyn Canyon

Kazahsztán – Charyn Canyon

“Az emberek, akik felfedezték a blogomat és érdeklődtek történetem iránt, elkezdtek számomra apró adományokat küldeni, így tehettem meg azt, hogy repülőjegyet vásároljak, és a stoppolást Dél-Afrikában folytassam” – folytatta beszámolójában Timotei.

tim4_Sahara the largest desert in the world

Szahara, a világ a legnagyobb sivataga

“A fotóim, igaz, nem kifejezetten magas minőségűek, de nem engedhetek meg magamnak egy jó fényképezőgépet vagy okos telefont, sőt, legtöbbször arra sincs pénzem, hogy vegyek egy kólát.”

tim5_In Mongolia after getting lost in the desert

Mongóliában egy teve hátán

“Így általában az utca embereit kérem meg arra, hogy készítsenek rólam felvételeket, és továbbítsák nekem azokat e-mailen keresztül.”

tim6_Ushuaia the end of the world

Ushuaia – a világ vége

“Lehet, hogy tényleg nem ezek a legtökéletesebb felvételek, de visszaadják a boldogság, a fiatalság, életszeretet érzését.”

tim7_Experiencing wild Amazonia

Amazónia vad világa

“Rengeteg izgalmas kalandban volt részem: Afganisztánban tálibokkal találkoztam, Mongóliában pedig úgy eltévedtem a sivatagban, hogy majdnem ott is maradtam, aztán Szibériában két medvével futottam össze – egyedül.”

tim8_Bolivia Salar de Uyuni the world’s largest salt flat

Salar de Uyuni a bolíviai sósivatag

“Írtam egy könyvet az utazásaimról és az az álmom, hogy megjelenik angolul is. Higgyétek el, ez a legőrültebb útikönyv, amit valaha láttatok” – összegezte a fiatalember.

tim9_The Famous Pisa Tower from Italy

A híres Pisai ferde torony Olaszországban

Forrás és még több kép a kalandokról: Boredpanda | Facebook