Bíróság kényszerített kemoterápiára egy 17 éves rákos lányt

Cassandra Callendernél 17 éves korában diagnosztizálták a Hodgin-limfómát, ám édesanyja és Cassandra együtt úgy döntöttek, más terápiákkal próbálkoznak az orvosok által ajánlott kemoterápia helyett. Végül a bíróságon végezték, ahol szó szerint kötelezték őket a kemoterápiára.

Hiába döntött úgy Cassandra, hogy nem akarja kemoterápiával “mérgezni a szervezetét”, és kért egy kis időt, amíg más orvosoktól másodvéleményt kér, illetve keres valami alternatív megoldást, az orvosok kitartottak amellett, hogy ha nincs kemó, akkor a lány két éven belül meghal, miközben a kemoterápia 85 %-os túlélési aránnyal dicsekedhet.

Miután a lány nem jelent meg a kemoterápiás kezeléseken, az orvosok szóltak a gyerekfelügyeleti hatóságnak, s az állami legfelsőbb bíróság úgy döntött, nem sérti Cassandra jogait, ha erővel vetik alá a kemoterápiának. Természetesen a 18. életéve betöltése után szabadon dönthet arról, milyen kezelést kér vagy nem kér, de 17 évesen még nem.

3891575_1427340576.0772_funddescription

A történetnek egyelőre nincs jó vége, hiába kapott ugyanis a lány kemoterápiás kezeléseket, és nyilvánították tavaly áprilisban tünetmentesnek, nemrég tüdejében ismét rákos szövetet találtak. Cassandra immár elmúlt 18, így most szabadon dönhet arról, milyen kezelést választ.

3891575_1460990966.9596_updates

A felvétel Cassandra tüdejéről. “Ez nőtt a tüdőmben – írta a lány – ezért küzdöttem annyira keményen a kemoterápia ellen. Annyira elegem van abból, hogy egy számként kezelnek, és hogy minden a statisztikákon alapul. Egy ember vagyok, nem egy szám.”

Cassandra úgy nyilatkozott, hogy most megpróbál alternatív gyógymódok segítségével győzni a rák felett.

Forrás: Foxnews, Gofoundme