A polip, amelyik megszökött az állatkertből

Az Új-Zélandon található Nemzeti Akvárium Inky nevű polipja az éj leple alatt megtalálta az akvárium tetején lévő rést, keresztülpasszírozta magát rajta, ezután valahogy végigmászott a padlón egészen a lefolyóig, hogy ott eltűnhessen a lefolyócsőben. Csak a nyálkás nyomok árulkodnak az agyafúrt polip szökési útvonaláról – írta meg az Origo.

Ha létezik az állatvilágban Harry Houdini, akkor biztosan polip lehet, hiszen ők az állatvilág nagy szabaduló művészei. Ezúttal Új-Zélandon tapasztalták meg egy akvárium dolgozói, hogy érdemes a legkisebb résre is odafigyelni.

Az akváriumból a Hawke’s Bay-be egy ötven méteres lesiklás árán lehet eljutni, amit – ha Inky mellé szegődött a szerencse -, sikeresen túlélt, és a polip azóta már az óceánban úszkálgat – mondta el az akvárium igazgatója, Rob Yarral egy rádióműsorban.

Nem is olyan ritka, hogy egy állatkerti polip kereket old

Van olyan meglógás, amiről még videó felvétel is készült – ilyen például az alaszkai hajóról meglépő Polip Houdini-ről készült mozgókép.

A puhatestűek között a polipok kifejezetten intelligensnek számítanak

Hamar kiismerik környezetüket, sőt, még eszközhasználatot is figyeltek meg náluk tudósok. Ezekhez a készségekhez pedig már csak puha testükre van szükség, hogy az állatvilág szökevényei váljanak belőlük.

Forrás: origo.hu