Egy indiai kórházban 300 ezer forintért lehetett kisbabákat vásárolni – Ha nem tetszett az újdonsült szülőnek, ki is cserélték

A rendőrség talált rá arra az illegális babaotthonra, ahol a nem kívánt gyerekeket gyűjtötték egybe, aztán eladták őket nagyjából 300 ezer forintért.

Ezek a csecsemők nemi erőszak,  családon belüli erőszak eredményeként vagy egyszerűen nem kívánt terhességből, házasságon kívül születtek Indiában.

An Indian nurse cares for new born babies in a nursery at a maternity hospital in Kolkata on September 1, 2010 as Hindus celebrate Janmashtami, the birthday of Lord Krishna. Reportedly, the doctors and nurses worked overtime as hospitals recorded an average of 50 percent more cesarean births as they coped with the Hindu belief that Janmashtami is an auspicious day for birth. AFP PHOTO/Deshakalyan CHOWDHURY (Photo credit should read DESHAKALYAN CHOWDHURY/AFP/Getty Images)

A kórház dolgozói meggyőzték az anyákat, hogy ott jó helyük lesz, és mindent titokban tartanak. Az így összegyűjtött babákat és gyermektelen házaspároknak adták el pénzért, vagy bárkinek, aki fizetett értük. Egy esetben még arra is sor került, hogy egy kislányt kicseréltek egy kisfiúval, mert a befogadó szülőknek inkább kisfiúra fájt a foguk.

Öt embert helyeztek vád alá, köztük a kórház igazgatóját, és nagy erőkkel keresik az eladott babákat – no meg azokat, akik megvették őket.

Forrás: Metro